Четири години затвор за шофьор, причинил катастрофа с двама загинали

Снимка: Архив

По обвинение на Окръжната прокуратура във Велико Търново, осъдиха шофьор, който причинил катастрофа с двама загинали. Наложено му е наказание от четири години лишаване от свобода и седем години лишаване от право да управлява МПС.

Съдът призна обвиняемият Я. Т. за виновен за това, че на 28 февруари 2016 г., около 12:30 ч. на път с. Козаревец - Горна Оряховица, при управление на лек автомобил “Рено Еспейс” и изпреварване на лек автомобил “Сузуки“ по непредпазливост причинил смъртта на повече от едно лице - И. Г. и Т. И.

Обвиняемият и пострадалият И. Г. били приятели и се уговорили да отидат на битака в село Мерданя. В злополучния ден Я.Т.с автомобила си „Рено Еспейс“, взел И.Г. и Т.И. Докато пътували, настигнали движещият се пред тях лек автомобил „Сузуки Витара” и шофьорът предприел изпреварване, като се изнесъл в насрещната лява лента за движение. Автомобилът обаче се отклонил на ляво, напуснал платното за движение и навлязъл в банкета. Водачът завил рязко на дясно, при което изгубил контрол над автомобил и полетял в канавката на пътя и се преобърнал, а двамата пътници изпаднали от возилото. Пристигналият на място екип на спешна помощ установили, че И. Г. е починал на място, а Т. И. издъхнал в линейка по път за болницата.

Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативен съд В. Търново.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право