Чисто голи на протест в Ню Йорк (СНИМКИ И ВИДЕО)

125 мъже и жени срещу цензурата на женски зърна във Facebook и Instagram

Около 125 голи мъже и жени излязоха на протест срещу забраната на Facebook и Instagram, да се качват снимки, на които се виждат женски зърна.

Организаторът на шествието е фотографът Спенсър Туник, който засне демонстраторите пред сградата на Facebook в Ню Йорк. Кампанията, носеща името #WeTheNipple, се противопоставя на забраната да се показват женски зърна в социалните мрежи, в името на изкуството, предават от CNN.

Всички мъже и жени, осмелили се да излязат голи на улицата, прикриват гърдите и гениталиите си с изображения на мъжки зърна. Целта на това е, да се покаже неравенството и дискриминацията спрямо забраната на социалните мрежи.

Участниците в артистичния проект, легнаха на площада пред сградата и вдигнаха високо други изображения на мъжки зърна, докато Туник заснемаше протеста. От сайта на Националната коалиция против цензурата, става ясно, че стикерите със зърна са "дарени" от известни личности, сред които барабаниста на Red Hot Chili Peppers Чад Смит, актьора-фотограф Адам Голдбърг, както и самия Туник.

Спенсър Туник е популярн с проектите си, използващи голотата като средство за отстояване на социална позиция.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл