Чудатите хобита на известните

За щурите си покупки Никълъс Кейдж е пръснал над 150 млн. долара.

Трудно е да се повярва с какво се занимават някои знаменитости

Как холивудските артисти устояват на бързото темпо и натоварените графици? Повечето – чрез хобитата си. Някои от тях обаче имат толкова щури увлечения през свободното време, че „скриват топката” на събирачите на ножове (Анджелина Джоли), бръмбари (Клаудия Шифър), преспапиета (Тейлър Суифт), Sci-Fi комплекти от фигури (Лео ди Каприо), както и на много други колекционери.

Джордж Клуни – обущар

Независимо че вечният холивудски секссимвол посещавал два университета – Синсинати и Северен Кентъки, той няма диплома. В трудните младежки години изоставил учението, живеел в килера на приятел и започнал да се препитава с различни дейности – правел застраховки, работел по строежи, рязал тютюн, продавал чорапи и женски обувки. Последният начин за прехрана явно е оставил у него следи за цял живот. Джордж толкова се увлякъл по чепиците, че започнал да ги прави сам.

И днес той посвещава на това свое хоби цялото си свободно време, дори в почивките между снимките. Той е твърдо убеден, че никой в света не прави по-хубави обувки от неговите. Шегува се, че докато колегите му от снимачната площадка пиели коктейли, той не изпускал шилото от ръката си.

Сравняват го с британската легенда Даниъл Дей-Люис (единственият актьор с 3 оскара за най-добра мъжка роля), притежаващ отколешна страст към обущарството, на което отдават оттеглянето му от киното и смятат, че ще се посвети на древния занаят. На журналистическия въпрос кои обувки са по-добри – на Дей-Люис или неговите, Клуни отговаря: „Моите, разбира се!”, и обяснява защо – докато Дениъл вложил цялата си енергия, за да се вживее в ролята на Линкълн и да я изиграе във филма на Спилбърг, той шиел обувки, като не държал нищо друго в ръцете си, освен шило, кожа, игла и чукче.

Никълъс Кейдж – от всичко по много

Хобито на популярния актьор може да се определи с думите – да има от всичко. От детството си съвременният Плюшкин ревностно трупа комикси и притежава огромна колекция, има изсушени пигмейски глави, купил си череп на динозавър за 276 хил. долара, който обаче се оказал краден и актьорът трябвало да го върне на монголското правителство. Домашните му любимци през годините са необичайни - акули, октопод за половин милион долара (щял да му помага да играе ролите си), алигатор, две кралски кобри, гущер, крокодил...

Но това далеч не е всичко! Кейдж има триметрова гробница пирамида в Ню Орлиънс, 30 мотоциклета, 6 ролс-ройса, замък в Германия, къща с привидения, личен остров на Бахамите...

Екстравагантните и често безполезни покупки създават немалко финансови проблеми на актьора.

Норман Рийдъс и гръдните импланти

Лошото момче от сериала „Живите мъртви” светкавично стана всеобщ любимец. Лоялният мълчаливец Дарил със страхотни умения се превърна в легенда и феновете дори заплашват с линч сценаристите, ако го „убият” в някой от сезоните.

Логично популярността му сред дамите е огромна. На среща с фенове една захласната почитателка дори го ухапала между рамото и врата – като истинско зомби. Друга фанатична зрителка изпратила на кумира си не плюшено мече например, а собствения си гръден имплант. Силиконовото чудо бързо станало един от най-ценните сувенири на Норман. Благодарение на него по думите му той поискал да събира импланти и желае да има възможно най-много в колекцията си. Като начало той купил „братче” на интересния подарък, а по-късно подарил на сестра си два броя.

Неизвестен е броят на имплантите, изпратени на актьора след шеговитото изказване за необичайната колекция.

Мерилин Менсън - страховит дизайнер

Известна е любовта на краля на шок-рока към силните напитки. На поредното парти негов фен му казал: „Ти много пиеш и много харчиш за алкохол. Защо не започнеш да го произвеждаш?” Така той измислил свой вариант на любимия си абсент и го нарекъл Менсент. Напитката печели златен медал на Сан Франциско World Spirit Spirits Competition през 2008 г.

В свободното си време обича да се развлича с интериорен дизайн, за който го вдъхновява поредицата „Ханибал”. Затова в дома му виси картина на серийния убиец Джон Уейн Гейси, има туба за газ Циклон-Б от времето на камерите през холокоста. На видно място е чучелото на риба с рога и кокоши крака – подарък от Анджелина Джоли и Брад Пит. Колекцията допълват два човешки скелета, африканска маска от човешка кожа и огромно количество протези на ръце и крака.

Род Стюарт има жп гара на третия етаж

Много момчета, а и големи мъже, обичат да колекционират влакчета, но изобщо не могат да се сравняват с рок динозавъра. Неговата жп линия заема почти целия трети етаж на дома му – 37 м дължина и 7 м широчина.

Тя е посветена на следвоенен Манхатън и централната нюйоркска гара Grand Central Station. ЖП терминалът е изпълнен с потресаващи подробности. Създадени са повече от 100 здания с височина до половин метър. Нивото на детайлизация е толкова високо, че се вижда вътрешността през прозорчетата и на най-малките магазинчета.

Певецът често взима със себе си на гастроли част от колекцията и я пресъздава в хотелските стаи. Хобито му е от 20 години, а страстта му се ражда в детството, когато живее недалеч от British Rail, чиито жп линии стават първият му модел. Влаковете заемат видно място в творчеството на музиканта, той им е посветил няколко песни. Макетът му дори присъства на корицата на списание Model Railroader. Както Стюарт заявява, това го зарадвало повече, отколкото челното място в Rolling Stone.

Джаред Лето в плен на дамския гардероб

Актьорът и музикант, смятан за един от секссимволите на Холивуд, е стар поклонник на макиажа. Както мнозина негови събратя, той използва очна линия, тъй като козметиката му помагала да прави погледа си по-изразителен и така зашеметявал многобройните си фенки.

Снимайки се във филма „Клубът на купувачите от Далас”, където играе трансджендър, актьорът за първи път съобщава, че вече обича да се преоблича като жена. Оттогава той непрекъснато ползва неща от дамския гардероб, дори отскачайки до магазина посред бял ден.

На едно от ревютата на кутюрната колекция на Chanel Лето привлича вниманието, като се появява в златисти джинси и каубойски ботуши от дамската колекция на марката. Журналистите провъзгласяват раждането на нов тренд – сега мъжете свободно могат да носят женски дрехи. Например рапърът Фарел Уилямс е в женски еспадрили на страниците на GQ, Кание Уест облича блуза Céline на фестивала „Коачела”, а Марк Джейкъбс веднъж пристига на събитие в същия тоалет като този на Анна Уинтур - главната редакторка на американския Vogue.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл