Чужденци дойдоха на почивка в Банско, тръгват си с присъди

Снимка: Архив

Италианец и грък провалиха почивката си в Банско, след като бяха заловени да шофират пияни и след употреба на дрога. Така те ще си тръгнат с присъди от България.

Млад италианец бе задържан от органите на реда в Банско да шофира лек автомобил „Форд Транзит” под въздействие на дрога.

Италианецът признал вината си, о обяснил,че е пушил трева, оказал е пълно съдействие на разследващите органи и още на следващия ден е изправен на подсъдимата скамейка. Делото е решено чрез споразумение между страните, което е смекчило наказанието на туриста. Освен условната присъда италианецът е лишен от българския съд от правото си да управлява МПС за срок от 6 месеца.

Тримесечна условна присъда с тригодишен изпитателен срок получи и 32-годишният гръцки гражданин Теодорос А., позволил си да шофира пиян. Той също е заловен в Банско. Управляваният от него лек автомобил „Рено Сценик“ е спрян рано сутринта.

При тестването му с дрегер е установено наличие на 1,84 промила алкохол в издишания въздух. Гръцкият турист е наказан със 100 лева и е лишен от право да управлява МПС за срок от 7 месеца.

Заради отнетата книжка подсъдимият най-вероятно ще остане и без работа, тъй като по професия е шофьор на автобус. Присъдата му също е смекчена, след като е признал вината си и делото е решено чрез споразумение между страните.

Двамата чуждестранни туристи са осъдени да заплатят и направените разноски в досъдебното и съдебното производство, както и за преводач.

Коментари

Задължително поле