Шави посегна към „Юнайтед“ чрез сина си

Кошмарният старт на сезона за „Манчестър Юнайтед“ кара всички фенове да броят часове до уволнението на Ерик Тен Хаг. „Не може да си 14-и след девет кръга“, изригна легендарният капитан Гари Невил.
Горе-долу по същото време Нурия Кунирея, съпругата на Шави Ернандес, като че ли открехна малко завесата. Дамата до един от най-великите халфове в историята публикува в социалните мрежи снимка на сина им Дан, облечен с фланелка на „Манчестър Юнайтед“. Почти цялата кариера на Шави мина в „Барселона“, където е името му отдавна е със златни букви. Като треньор на тима стана и шампион в Примера дивисион.
Фланелката на Дан не е от сегашния сезон, а от миналия – вероятно я е използвал и преди. По принцип обаче изглежда странно да момчето да не е с екип на „Барселона“. Шави два пъти победи „Манчестър Юнайтед“ като част от дриймтима на Пеп Гуардиола срещу съзвездието на сър Алекс Фъргюсън – във финалите на Шампионската лига през 2009 г. (2:0) и 2011г. (3:1).
„С удоволствие бих работил във Висшата лига – каза преди месеци Шави в интервю за „Таймс“. - Всички казват, че първенството е страхотно, че уважението е огромно.“
Според вестник „Дейли Мейл“ делегация от четирима души преди 10 дни е пътувала до Барселона, за да се срещнат с Шави.
Уволнението на Тен Хаг най-вероятно ще дойде след дербито срещу „Челси“ следващия уикенд. Преди това „Юнайтед“ играе срещу „Лестър“ за Купата на английската лига. Поне тозивид турнир Тен Хаг има успех на „Олд Трафорд“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят