Шайло Джоли-Пит – принцесата с душа на момче

Майка й Анджелина подкрепя трансформацията, баща й Брад и неговите родители не искат и да чуят

Шайло, по-голямата от двете родни дъщери на Брад Пит и Анджелина Джоли, отдавна не учудва с външния си вид на момче. Но историята на нейното преобразяване е доста по-сложна. Тъй като Шайло наближава пубертета, е време да се предприемат по-решителни действия, за което момичето е готово с подкрепата на майка си. Не всички обаче ги одобряват.

На 7 октомври на премиерата на филма „Малефисент: Господарка на злото“ в Рим Анджелина Джоли се появи с две от дъщерите си – осиновената Захара и Шайло. Първата – в рокля и със сандали, втората – традиционно в мъжки дрехи и с прическа тип Брад Пит. Нищо ново с изключение на странното поведение на Шайло. Свикналата от малка с тълпите фотографи девойка (ако можем да я наречем така) нервничеше, сякаш за първи път се оказва в центъра на вниманието.

Но по-важното: тя обхвана слабините си с ръка, което предизвика недоумение у мнозина. Точно като недодялан, срамежлив пубер, който не знае къде да дене ръцете си!

Този неволен жест има своето обяснение. По информация на близки на семейството вече втора година Шайло провежда хормонална терапия в частна клиника в Санта Моника. Целта е да се блокира процесът на женското съзряване. Това обяснява нейната нервност и обърканост.

В края на май дъщерята на Анджелина и Брад навърши 13 години, но всъщност

изборът й е направен много отдавна

– още в ранното детство.

Появата на малко деца на бял свят е чакана така, както раждането на Шайло. Още докато майка й е бременна, я провъзгласяват за „генетичен шедьовър“. Как иначе, когато имаш най-красивите родители? Когато обявяват, че двойката ще има момиче, светът буквално пощурява. Каквито и черти да вземе от майка си и баща си, малката принцеса ще бъде невероятна. Детенцето взема наистина най-доброто – устните на Анджелина, очите и усмивката на Брад и неговата руса коса.

Раждането протича при безпрецедентни мерки за сигурност в Намибия и никой от придошлите папараци не успява да направи нито една снимка. Златното дете, родено на 27 май 2006 г., е показано на света през юни – на кориците на списанията People в Америка и Hello! във Великобритания. Парите от продадените права за снимките родителите даряват на UNICEF. В същото време в лондонския Музей на мадам Тюсо правят восъчна фигура на бебето, която и досега остава експонатът на най-младия увековечен човек – само на 2,5 месеца. Блажено спящата фигурка е изложена през август и опашките пред нея са километрични.

Такъв произход, такава красота, а я наричат... Шайло.

[modula id="3471809"]

Откъде идва името?

Медиите обясняват, че на иврит думата означава „мирна душа“, „месия“. Но истината е друга. Шайло Баптист е трябвало да се нарича първородното дете на Джон Войт и Маршелин Бертран – родителите на Джоли. В началото на 70-те години на миналия век бащата актьор се снима в Тенеси, а бременната му съпруга го съпровожда. Името виждат от автобуса някъде в забутаната провинция и то е на... църква. И двамата са религиозни хора, баптисти. Бременността обаче завършва със спонтанен аборт. Семейството успява да се сдобие със син след година и половина и го кръщава Джеймс Хевън. Изглежда Анджелина е решила да вземе името Шайло, за да изглади отношенията с баща си, прекъснати няколко години по-рано. Не я спира дори фактът, че при битката при Шайло по време на Гражданската война през 1862 г. в околностите на същата тази църква е пролята кръвта на 23 хиляди войници. Така че не може да става дума за никаква „мирна душа“...

Рокличките с къдрички и белите чорапки приключват за Шайло още когато е на 3 години. Тя

смята, че е един от братята си

Иска да е момче, да се облича мъжки и да подстригва късо косата си. Това твърди Анджелина Дожли в интервю пред Vanity Fair през 2010 г. Тогава момиченцето е на 4. Иска да го наричат с мъжко име – отначало Питър (родителите наивно мислят, че идва от Питър Пан), а после все по-настоятелно – Джон. Едва тогава Брад и Анджелина усещат, че нещо не е наред. Налага се да подстрижат русите букли и да облекат дъщеря си като по-големите Мадокс и Пакс – осиновените момчета, присъединили се към семейството година след раждането на Шайло. Правят се, че не се случва нищо особено, но родителите на Брад не могат да възприемат метаморфозата на любимата си внучка, копие на сина им красавец и суперзвезда.

Уилям и Джейн Пит не са виждали своите внуци вече няколко години. Приближени на семейството твърдят, че в отношенията между родителите на Брад и втората му жена Анджелина никога не е имало искрена топлота. Те продължават да обичат първата – Дженифър Анистън, и поддържат връзка с нея и досега. Това не просто дразнело, а направо разярявало Джоли, казват свидетели. Когато половината свят те смята за бисексуална развратница, разбила здравия брак на главния секссимвол и „любимото момиче на Америка“ – е едно. Но когато така мислят и родителите на любимия ти, продължаващи да звънят на неговата бивша и даже да й ходят на гости – е съвсем друго.

Можем само да си представим тяхната реакция, когато е станало ясно, че синът им си е загубил ума по жена като Джоли. Даже фактът, че са баптисти, едва ли би им помогнал да разберат и да приемат историята за Шайло Баптист. В техния свят децата не се кръщават така и не се възпитават по този начин.

Старите Пит преживяват

че децата не получават нормално образование, че растат без да им се забранява нищо, че са обградени от гувернантки и често не виждат родителите си, които или се снимат, или пътуват с хуманитарни мисии, а когато се върнат, им позволяват да обърнат къщата с краката нагоре, забравяйки за елементарен режим.

Превръщането на внучката Шайло в момче е капката, преляла чашата. Те не могат да не обсъдят проблема с Брад, което, естествено, не се нрави на Анджелина и след раздялата с мъжа й тя престава да се преструва на мила снаха, зачерквайки неговите родители не само от своя, но и от живота на децата си. Пред познати ги нарича „селяндури“ и заявява в интервю пред Ройтерс, че никога няма да е от родителите, които ще пречупят детето си, заставяйки го да бъде това, което то не е.

Все пак Джоли

продължава да нарича детето си „тя“

докато на много ЛГБТ форуми за Шайло използват само мъжки род и я наричат Джон. Даже Чез Боно, синът на Шер, един от първите сред звездните деца, променил пола си от женски на мъжки, още преди повече от година заяви, че е готов да влезе във връзка със семейството на Джон, за да помогне да достигнат желаните цели „максимално комфортно и спокойно“.

Шайло се стестнява от своето променящо се тяло, ту прикрива гърдите си, ту слага ръка на чатала си. Тя страда. Неотдавна Анджелина даде интервю за американския Harper’s Bazaar, в което каза, че иска да се премести от Америка в Европа. Тя вече заведе децата за почти година в Лондон и тогава всички решиха, че го прави за отмъщение на Пит, но защо й е да се мести сега?

Възможно е да търси клиника

където на Шайло могат да бъдат направени необходимите хирургични операции. Майката едва ли иска детето й да преживее два шока – първият – женското съзряване, и вторият – смяната на пола. Като майка можем да я разберем, но повечето лекари се притесняват от прекалено младата възраст на Шайло Джоли-Пит и отказват да я оперират. Говори се, че Анджелина все пак е успяла да уговори някого в Европа и заради това е готова отново да събере голямата фамилия и да замине от разкошния си холивудски дом.

Остава само една пречка: Брад Пит е решително против. Развоят на събитията предстои. Очевидно това не е последната глава в историята на странното звездно момиче, което, както изглежда, скоро ще престане да бъде такова.

Коментари

Задължително поле