Шакира продаде правата върху песните

Шакира има записани 145 песни, между които десетки световни хитове.

Кризата ударя все повече световни звезди

Кралицата на латиното има над 80 милиона продадени записа

Преди нея целия си каталог спазариха Нийл Йънг и Боб Дилън

Поп звезда Шакира стана поредният артист, който продаде правата върху всичките си песни. „Кралицата на латино музиката" е прехвърлила правата върху всичките си 145 парчета на лондонската инвестиционна компания "Хипносис сонгс фънд", съобщиха от фирмата. Кризата заради пандемията се отрази особено зле на изпълнителите и все повече музиканти търсят приходи от продажби на каталозите си. 

Носителката на три награди "Грами", известна с десетките си хитове, между които Hips Don't Lie, Whenever, Wherever и песента за световното първенство по футбол от 2010 г. Waka Waka (This Time For Africa), има над 80 милиона продадени записи и милиони абонати в стрийминг платформите Спотифай и Ютюб.

"От осемгодишна, дълго преди да започна да пея, пишех, за да осмислям света", каза в изявление 43-годишната певица. 

"Всяка моя песен е отражение на човека, който съм била в момента на създаването й, но веднъж излязла, песента принадлежи не само на мен, но и на всички, които я харесват. Зная, че "Хипносис" ще са чудесен дом за моя каталог", каза още половинката на футболната звезда Жераж Пике.

79-годишният Боб Дилън продаде целия си каталог от над 600 авторски песни.

Специализираната инвестиционна компания не разкри финансови подробности по договора.  "Хипносис сонгс фънд" изкупи правата върху песните на Нийл Йънг, на китариста на "Флийтууд Мак" Линдзи Бъкингам и на продуцента Джими Йовин. Боб Дилън продаде правата на песните си на "Юнивърсъл мюзик груп" през декември.

Основателят на инвестиционната компания "Хипносис" Мерк Меркуриадис нарече Шакира "кралица на латино музиката" и "един от най-сериозните и успешни автори на песни през последните 25 години, създала или участвала в създаването на всяка песен, която е записвала".

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Шоубизнес