Шампион на България отказа участие в Трета лига заради безпаричие

Пловдивският клуб "Спартак С-94", който е наследник на шампиона на България за 1963 г. и носител на националната купа за 1958 г., отказа изненадващо участие в Югоизточната Трета лига 2 дни преди началото на сезона.

Старши треньорът на "гладиаторите" Манол Георгиев съобщи в четвъртък на футболистите си, че представителният мъжки тим се разпуска заради безпаричие, а изпълнителният директор на "синьо-белите" от квартал "Кючук Париж" Тодор Симеонов уведоми Зоналния съвет на БФС-Пловдив за решението на президента Георги Колев.

"Просто нашият собственик г-н Георги Колев няма повече възможност да издържа мъжкия отбор и той се разформирова", коментира Тодор Симеонов. Изпълнителният директор на "Спартак С-94" (Пд) уточни, че всички детски и юношески гарнитури ще продължат да играят в съответните първенства и през новия сезон на стадион "Тодор Диев", за който е платена концесионна такса и за 2016 г.

Зоналният съвет на БФС-Пловдив реагира мигновено на отказа на "Спартак С-94" (Пд) да участва в Югоизточна Трета лига и насрочи нов бараж за попълване на освободеното място. За него на 16 август от 18.30 часа на стадион "Пловдив" ще спорят "Палас" (Рудозем) и "Любимец".

Коментари

Задължително поле