Шампион се цели в евротитла в последната си битка в кикбокса

Трикратният световен шампион по муай-тай Йордан Янков-Руснака се цели в европейска титла, която най-вероятно ще бъде последна в състезателната му кариера.

В събота боецът от Бургас ще излезе срещу македонеца Бобан Илиоски за континенталния трофей по кикбокс при професионалистите (WAKO PRO) в категория 81,400 кг на първата галавечер „Сенши” във Варна. Зад гърба си Янков има медали от световни и европейски първенства, но при аматьорите. А през 2012-а ликува и с балканската титла по кикбокс при професионалистите.

„Съперникът ми е млад, надъхан, мотивиран, играе агресивно и търси боя – заяви 34-годишният боец. - Никак не е за подценяване. Но и аз не лежа на стари лаври. Тренирам здраво, още повече, че това ще бъде специална вечер за мен.”

Руснака разкри, че преди 12 години именно в Двореца на културата и спорта за първи път се е качил на профиринга. Тогава на финала губи от Красимир Димов в продължението. И сега е амбициран да зарадва варненската публика с победа.

Шампионът допълни, че има още една причина да обмисля оттелянето си и да се отдаде на треньорска кариера. През април Янков очаква второ дете, като със съпругата си Кристина се радват и на 2-годишна дъщеричка.

Галавечерта в събота ще предложи още един бой за титлата. Световният шампион по кикбокс Християн Корунчев ще атакува интерконтиненталния трофей на WАKO PRO. Негов съперник в категория 78,100 кг ще бъде един от най-титулуваните сръбски бойци Никола Тодорович.

Битката на Йордан Янков-Руския, както и на Корунчев, ще бъдат в 5 рунда от по 3 минути. Галавечерта ще предложи още 8 подгряващи срещи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт