Шанс за малки и големи

Последният турнир от Големия шлем по традиция поднася най-много изненади. „Уимбълдън“ е царството на Роджър Федерер, Рафаел Надал много рядко допуска някой да оспори първенството му на „Ролан Гарос“, а Новак Джокович успя да натрупа 6 титли от Аустрелиън Оупън. А около тях винаги бяха Анди Мъри и Стан Вавринка, за да се възползват от пропуските им.

Този път едва ли ще стане така. „Флашинг Медоус“ е ставал арена на много изненади и може би ще ни поднесе още в следващите две седмици. Във всеки случай на това се надяват малките в големия тенис – младокът Александер Зверев, малко по-възрастният Доминик Тийм и българският ас Григор Димитров, който навлиза в най-добрата възраст за тенис. Те са скритите фаворити след големите Федерер и Надал. Маестрото и Матадора са в една и съща половина от схемата и може да се срещнат на полуфинал, което означава, че другото място на финала е за някой нов герой. Това няма да е Димитров, тъй като той е в потока на двамата големи. Но в схемата ги няма Джкович, Вавринка, Раонич, Нишикори, а също и Мъри, който се отказа в последния момент. Така турнирът е отворен за нови лица, които само трябва да детронират старите. Да биеш Федерер и Надал все още не е лесна задача, но това е цената, която трябва да плати всеки, които иска да ги наследи на трона.

Дамската надпревара се очаква да е още по-оспорвана в отсъствието на Серина Уилямс. Мария Шарапова отново е на корта, но е далеч от добрата си форма, а Петра Квитова не е същата, след като ножът на крадеца сряза пръстите й миналия декември. Като фаворитки се очертават Каролина Плишкова, Симона Халеп, Гарбине Мугуруса и Ангелик Кербер, но в женската надпревара винаги е възможно някоя като Елена Остапенко да остави звездите с празни ръце.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт