Шестима са вече задържаните за расизъм футболни фенове

МВР издирва още 3-ма души

Общо шестима са вече задържаните заради нацистки и обидни жестове по време на футболната среща България-Англия, играна в София в понеделник, съобщи БНР. Продължава издирването на още съпричастни към скандала футболни запалянковци в рамките на стартиралата снощи спецоперация на СДВР.

От МВР издирват още 3-ма души, които са записани на камерите на Националния стадион "Васил Левски" да отправят обидни и расистки жестове и подвиквания към играчите на английския отбор.

На близки на двама от тях вече са връчени призовки и се очаква извършителите да се явят в районното полицейско управление за разпит. Други не са открити на адресите, на които живеят.

Директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев заяви: "В момента са установени 15 лица, като спрямо 9 лица до момента са събрани данни за участието им в тази противообществена проява. Материалите ще бъдат докладвани в Софийска районна прокуратура, евентуално за данни за престъпление. В момента в Първо районно има задържани шест лица. Други трима се издирват. По отношение на всички останали установени до момента лица продължаваме работата. Всички нарушители на обществения ред, които си позволят такова поведение, ще бъдат призовани, някои от тях задържани, и спрямо тях ще бъде взето отношение".

Мачът, завършил със загуба на българския национален отбор с 0:6, беше спиран на два пъти през първата част заради расистки скандирания от страна на част от българските запалянковци.

Коментари

Задължително поле