Шестима са в болница след катастрофата със загинала жена в Айтос

Шестима души са пострадали в тежкия пътен инцидент край Айтос. Товарен автомобил "ДАФ" с полуремарке, с бургаска регистрация, управляван от 51 годишен несебърлия, движещ се от Руен в посока кръговото движение, по неустановени до момента причини в района на Автогара - Айтос отнема предимството и допуска ПТП с пресичаща по пешеходна пътека пешеходка. След като удря жената, товарното возило блъска намиращите се по ул. "Хаджи Димитър" и вероятно изчакващи червения сигнал на светофара седем пътни превозни средства / освен леки автомобили, сред тях има и микробус/.

От инцидента джип "Тойта рав 4", с търговишка регистрация се самозапалва, като пътуващата на задната седалка 28 годишна жена от Търговище загива на място. Към момента в посока УМБАЛ - Бургас са откарани 6 пострадали, чието здравословно състояние е в процес на изясняване. 

Айтоската улица "Хаджи Димитър" / от Автогара - Айтос до кръговото кръстовище/ бе затворена за движение, като на място работят полицейски екипи от сектор "Пътна полиция" ОДМВР - Бургас, Районно управление - Айтос и служители от "Пожарна безопасност и защита на населението" - Айтос.  Пътният трафик в посока от и за Руен се извършваше през обходен маршрут.

Причините за инцидента са в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство.
От днешната катастрофата в Айтос в УМБАЛ Бургас са докарани от "Спешна помощ" 6 души, съобщиха от здравното заведение. По данни на спешните медици от линейките други пострадали не се очакват. Трима от пациентите са леко пострадали, останалите трима - средно тежко. Предстоят още изследвания, включително образни, и консултации за уточняване на състоянието с други специалисти от болницата. По първоначална преценка на специалистите в Шокова зала, засега няма пациент с опасност за живота.

Коментари

Задължително поле