Шефът на ДАИ в Добрич за взрива на бензиностанция: В техническия преглед не е отразено, че колата е имала газова уредба

Кадър от БТВ

Подобрява се състоянието на жената, която пострада при взрив на бензиностанция в Добрич. При инцидента загина нейната ма йка, която е била в автомобила. Прокуратурата разследва случая.

Бензиностанцията е затворена от ръководството, за да се установят щетите и да се съдейства на разследването . "Нямаме предписание от нито една институция или орган да ограничим работата", обясни пред БТВ Димитър Димитров от ръководството на бензиностанцията.

До края на деня ще се работи с клиенти, обясни той и посочи, че бензиностанцията е в изрядно състояние "технически и по документи".

Той обясни, че при инцидента няма възпламеняване или пожар, а е причинен от неизправна газова бутилка. "Всички колонки - не само метанова и газовата, но и колонките за светли горива се проверяват редовно", твърди още Димитър Димитров.

По думите му бутилката е била за пропан бутан, а водачът на автомобила е пожелал да се зареди метан.

Началникът на ДАИ в Добрич Стефан Милев, съобщи, че автомобилът притежава всички документи за извършване на таксиметрова дейност.

"В протокола за периодичен технически преглед не е отразено, че колата е имала монтирана газова уредба. Този преглед е от 20 август 2019 г., преди около месец - това означава, че в момента на прегледа не е имало монтирана уредба", обясни още Стефан Милев.

Коментари

Задължително поле