Шефът на федерацията в Косово пожела успех на отбора

Агим Адеми, президент на Косовската футболна федерация, посети последната тренировка на националния отбор. Шефът на централата проведе разговор със селекционера Бернар Шалан и целия му щаб.

Косово е в една група с България в квалификациите за Евро 2020. Воденият от Шалан тим излиза срещу Дания в контролна среща, преди да се изправи срещу "лъвовете" в понеделник.

Адеми пожела успех на наставника в започващата надпревара.

"Целта за мача с Дания? Фокусът ще бъде върху двубоя срещу България - каза селекционерът Шалан. - Приехме го, защото може да бъде тест за нашия отбор, така че е повече от приятелски. Може сега да не постигнем желаните резултати, но ако сме постоянни, един ден те ще дойдат".

Вратарят и титулярен капитан на Косово Самир Уйкани беше предпазлив в изказванията си пред журналистите преди началото на европейските квалификации. Стражът има проблеми в клубния си отбор „Ризеспор“ и през целия сезон е записал само 44 минути игра. Пратен е в младежкия отбор и определено му липсва игрова практика.

"Трябва да сме реалисти в квалификациите – каза стражът. - Имаме таланти и екипът се развива. Може да изненадаме съперниците ни, но трябва да имаме и късмет“.

Проблеми на клубно ниво има и друг национал на Косово. Става въпрос за Донис Авдияй. 22-годишният офанзивен играч бе освободен от холандския "Вилем II". От тима заявиха, че не са доволни от неговата адаптация и именно заради това последният му мач като титуляр е от средата на декември.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят