Тръмп: Действията на Русия и Иран в Сирия са срам

Kорнелия Нинова: Борисов да не се крие зад полите на Гинка и Теменужка Гинка да дойде в парламента и да обясни как стана собственик на ЧЕЗ, поиска лидерът на БСП

ЕС реже парите за земеделие и Кохезионната политика

Туск за Брекзит: Позицията на Великобритания е чиста илюзия

Десетки убити и ранени при атентат с две коли бомби в Могадишу

Белград ще ползва опита на София при изграждане на метрото

Омбудсманът Мая Манолова: Ще наблюдавам с повишено внимание сделката за ЧЕЗ

Пенев внесе молба за касиране на изборите за президент на БФС

Пътят Асеновград–Пловдив става магистрален през лятото

Холандия призна Арменския геноцид и разсърди Турция

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в събота, 24 февруари 2018

БАН ще отговори официално на критиките към доклада за „Белене”

Тръмп призна: Плешив съм, крия се с прическата

Губернаторът на щата Флорида иска въоръжен полицай във всяко общинско училище

Кашата с касата се забърка здраво До понеделник смятат дълговете към чужди фондове, данните на шефа на НЗОК не били верни

Шеф готвач от Лондон и барман правят първа колаборация в Пловдив

Готвачът Шеф Петко Шаранков от Лондон и пловдивският барман миксолог Михаил Узунов поставят началото на поредица кулинарни събития в града под тепетата, които имат за цел да популяризират една добре позната концепция в Европа, но е и у нас – комбинацията на добре приготвена храна с коктейли. В храната и коктейлите са използвали едни и също подправки, за да допълнят максимално вкуса и превърнат обикновеното хранене в истинско преживяване.

„Нож и Шейкър“ е колаборация между двама приятели – готвач и барман. Те ще се опитат да внесат една добре позната концепция по света, но чужда за родните ширини. Целта на „Нож и Шейкър“ е да сервира вкусна храна в комбинация с напитка, която да допълни вкуса на храната, за да покаже, че яденето не е просто физическа потребност, а цялостно изживяване.

Основатели на колаборацията са Михаил Узунов и Петко Шаранков. Михаил вече е добре познат барман миксолог не само в Пловдив, но и в страната с авторските си коктейли и доброто представяне на национални и международни състезания. Петко прекара последните 8 години в Лондон, където успя да се утвърди като име в кулинарните среди и спомогна за разработването на една от най-успешните вериги ресторанти за бургери в английската столица. Те приготвят вкусна и непретенциозна храна, изкушаващи коктейли и комбинират вкусовете по начин, приятен за вашето небце. В приготвянето на храни и напитки двамата използват само продукти, които лично са дегустирали, преди да ги представят в менюто. Тяхната цел е да споделят своята страст с други хора. За тях вкусната храна и напитките с балансиран вкус не са просто работа, а начин на живот.

„Преди всичко правим това, защото и ние самите имаме добър апетит, обичаме да похапваме, да пием качествени напитки и да доставяме удоволствие на небцето и носа си. Идеята ни се роди още преди 2 години, но явно е било необходима време да узрее, за да я реализираме. Решихме го спонтанно след поредната приятелска сбирка, на която коментирахме храната и напитките, които сме опитали по време на пътуванията си4, разказват създателите на „Нож и Шейкър” Шеф Шаранков и Михаил Узунов. Те вече официално обявиха и първото си събитие – „Питки и напитки”, с което ще поставят началото на поредица от кулинарни и миксологични изживявания в Пловдив.

 

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.