Нападение с хладно оръжие в столичния квартал „Хаджи Димитър“, три жени и дете са в „Пирогов“ Извършителят е 24-годишен мъж

ЕС удължи с шест месеца икономическите санкции срещу Русия

Токът за бита ще поскъпне с 10-15 на сто Заводите купуват само 10% от електроенергията си от борсата

Разбиха клетка на ИДИЛ, действала под прикритието на благотворителна организация

Кийт Ричардс спрял алкохола Музикантът става на 75 г.

КПКОНПИ извършва две проверки на министър Горанов – за корупция и конфликт на интереси

Препънаха закриването на Правителствена Патриотите „против”, искат решение на Коалиционен съвет

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 14 декември 2018

Джендърите атакуват

Антониу Гутериш съобщи, че страните в йеменския конфликт са се споразумели за примирие

Патриотите предлагат данъчни облекчения и при осиновяване

Гей билбордове слагат и в София (всичко по темата) Скандалните фотоси били част от информационна кампания

Задигнаха багер на музикант

Шефът на бюро „Зелена карта“ подаде оставка

Джон Болтън: Не виждам условия в обозримо бъдеще за среща между Тръмп и Путин

Шеф готвач от Лондон и барман правят първа колаборация в Пловдив

Готвачът Шеф Петко Шаранков от Лондон и пловдивският барман миксолог Михаил Узунов поставят началото на поредица кулинарни събития в града под тепетата, които имат за цел да популяризират една добре позната концепция в Европа, но е и у нас – комбинацията на добре приготвена храна с коктейли. В храната и коктейлите са използвали едни и също подправки, за да допълнят максимално вкуса и превърнат обикновеното хранене в истинско преживяване.

„Нож и Шейкър“ е колаборация между двама приятели – готвач и барман. Те ще се опитат да внесат една добре позната концепция по света, но чужда за родните ширини. Целта на „Нож и Шейкър“ е да сервира вкусна храна в комбинация с напитка, която да допълни вкуса на храната, за да покаже, че яденето не е просто физическа потребност, а цялостно изживяване.

Основатели на колаборацията са Михаил Узунов и Петко Шаранков. Михаил вече е добре познат барман миксолог не само в Пловдив, но и в страната с авторските си коктейли и доброто представяне на национални и международни състезания. Петко прекара последните 8 години в Лондон, където успя да се утвърди като име в кулинарните среди и спомогна за разработването на една от най-успешните вериги ресторанти за бургери в английската столица. Те приготвят вкусна и непретенциозна храна, изкушаващи коктейли и комбинират вкусовете по начин, приятен за вашето небце. В приготвянето на храни и напитки двамата използват само продукти, които лично са дегустирали, преди да ги представят в менюто. Тяхната цел е да споделят своята страст с други хора. За тях вкусната храна и напитките с балансиран вкус не са просто работа, а начин на живот.

„Преди всичко правим това, защото и ние самите имаме добър апетит, обичаме да похапваме, да пием качествени напитки и да доставяме удоволствие на небцето и носа си. Идеята ни се роди още преди 2 години, но явно е било необходима време да узрее, за да я реализираме. Решихме го спонтанно след поредната приятелска сбирка, на която коментирахме храната и напитките, които сме опитали по време на пътуванията си4, разказват създателите на „Нож и Шейкър” Шеф Шаранков и Михаил Узунов. Те вече официално обявиха и първото си събитие – „Питки и напитки”, с което ще поставят началото на поредица от кулинарни и миксологични изживявания в Пловдив.

 

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.