Шоуто на президентите

МОСКВА – Вива, Ла Франс! Новият световен шампион е Франция! Напълно заслужено, въпреки че на финала десетина съдии намигнаха с половин око към тима на Дидие Дешан.

Голямото шоу на терена и победата с 4:2 бе засенчена от галата на президентите. Мачът свърши при прекрасно време, награждаването се превърна апокалипсис от гръмотевици и проливен дъжд. Главен герой бе г-жа Колинда Грабар-Китарович, президент на Хърватия. Отново облечена в цветовете на националния флаг нито за миг 50-годишната дама не се уплаши от дъжда. Сияше от радост, за да я наричат вече символ на най-щастливия губещ.

Г-жа Китарович прегръщаше и победители, и победени. Направо всички. Започна на трибуните с френския президент Еманюел Макрон. После мина през аржентинските съдии, чиято глава днес иска всеки хърватин. Продължи с футболистите на двата отбора. Трогателна бе прегръдката с 19-годишния Килиън Мбапе – като на майка със син. Накрая отново прегърна Макрон, който подобно на нея стоеше под проливния дъжд. А още преди купата на световния шампион да бе стигнала до френските ръце, хърватският държавен глава страстно я целуна.

Сто процента чиста радост! Руският президент Владимир Путин и първият на футбола Джани Инфантино стояха под чадъри, държани от бодигардове. Край тях като деца и без нищо на главите си се радваха Макрон и Грабар-Китарович. Мокри до кости двамата участваха в шоуто пред очите на целия свят. Почти не се отделяха един от друг, да не би случайно да пропуснат някого при поздравленията.

И за да е шоуто наистина пълно, се включи и американският президент Доналд Тръмп. В туитър той написа: „Поздравления за Франция за невероятния футбол на Мондиал 2018. Поздравления за президента Путин и Русия за едно наистина великолепно световно първенство – едно от най-добрите в историята!“

Националният тим на САЩ не успя да се класира, а Тръмп никога не е бил известен със страст към сокъра. Но пожеланието му само показа – Цар Футбол може би наистина единствен може да обедини света!

Шоуто на „Лужники“ бе пълно! И на отборите, и на президентите!

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят