Шофьорът, блъснал майка с количка в Пловдив, получи обвинение и остава в ареста

Жената е в тежко състояние и с опасност за живота

Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем и удължи със 72 часа задържането на 47-годишния шофьор на автобуса, блъснал майката с количка на кръстовище в „Тракия“, предаде БНР.

Той е обвинен за нарушаване правилата за движение при управление на моторно превозно средство и причиняване по непредпазливост на средни телесни повреди на 34-годишната жена, като деянието е извършено на пешеходна пътека – престъпление по чл. 343 ал.3 във вр. ал.1 във вр. чл. 342 ал.1 пр. 3 от Наказателния кодекс.

Районният отдел на държавното обвинение в Пловдив пое случая, чието разследване е с краен срок два месеца. Досъдебното производство е за движение с несъобразена скорост и причиняване по непредпазливост на средни телесни повреди на  жената, ударена на пешеходна пътека.

Ако бъде признат за виновен, водачът може да получи от 1 до 6 години затвор и до 3 години лишаване от право да управляма автомобил.

Самият шофьор призна, че не е видял жената, пресичаща кръстовището. Тя е в тежко състояние, с черепно-мозъчната травма, което определя ситуацията като животозастрашаваща, съобщиха от УМБАЛ „Св. Георги“.

 

Коментари

Задължително поле