Шофьор без книжка предизвика катастрофа при опит да избегне полицейска проверка

Снимка: Архив

18-годишен младеж от добричкото с. Безводица предизвика катастрофа при опит да избегне полицейска проверка. В неделя около 2 ч патрул опитал да спре лека кола "Сеат" с чужда регистрация на кръстовище в Добрич. Вместо да намали скоростта, водачът дал газ, отнел предимството на друга кола и се блъснал в нея. Оказало се, че виновникът няма книжка. Той бил настанен в добричката болница с разкъсни рани по главата и охлузвания по тялото, а шофьорът на ударената кола и спътниците му получили комоцио и след преглед били освободени за домашно лечение.

Часове по-рано в Каварна друг автомобил "Форд" с полска регистрация опитал да избегне полицейска проверка. След гонка колата била спряна. Зад волана бил 22-годишен криминално проявен мъж от Каварна, който също нямал книжка. Той бил арестуван за 24 часа, а по случая било образувано бързо полицейско производство. Такива са заведени в неделя срещу още двама шофьори, причинили леки катастрофи след употреба на алкохол, съобщиха от добричката полиция.

Единият провинен е варненец, който с 1,40 промила алкохол блъснал колата си в крайпътни храсти до къмпинг "Добруджа" в Шабла. Вторият нарушител е добричлия. В 10,25 ч той изгубил контрол над "Мерцедес" с австрийска регистрация на кръгово кръстовище в Добрич и излязъл от платното. При проверка с дрегер в издишания от него въздух били отчетени 2,30 промила алкохол.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право