Шофьор опита да подпали автобус с деца близо до Милано

Снимка: Pixabay

Италиански шофьор на автобус, от сенегалски произход, се опита да подпали автобус в Милано с 51 души, предимно деца и техните родители, съобщава БГНЕС. Мъжът е променил курса на автобуса, който е превозвал ученици до дома им в Крема, след дейности на открито.

Той обявил, че иска да се самоубие, за да "спре смъртта в Средиземно море" и заплашил с нож пътниците. Едно от децата успяло да се обади на родителите си, които на свой ред се обадили на спешните служби и полицията. Органите на реда предприели действия по блокирането му, които шофьорът се опитал да избегне, но накрая загубил контрол над автобуса и е трябвало да спре. След това шофьорът е излял бензин вътре в автобуса и го е запалил. Полицията обаче успяла да спаси пътниците през прозорците и задната врата.

47-годишният шофьор на автобус Юсейню Сей, който вече има криминално досие, бе арестуван. Според медиците никой от пътниците не е получил наранявания, но 12 деца и 2-ма възрастни са били откарани в болницата със симптоми на отравяне с дим. Въпреки че Юсейню Сей не е изяснил напълно изявленията си за "смъртта в Средиземно море", той очевидно се е позовал на множеството случаи на мигранти от Африка и Близкия изток, които се удавят, докато се опитват незаконно да стигнат до Европа с лодки.

Във вторник вътрешният министър Матео Салвини пусна заповед, с която обявява италианските пристанища за затворени за кораби с мигранти. Матео Салвини иска останалите европейски държави също да приемат мигрантите от Африка. Той обяви, че ще създаде "комисия от експерти и полицаи", която да приложи заповедта му, италианските пристанища да останат затворени за кораби с мигранти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа