Шуменските актьори с онлайн спектакли

ДКТ "В. Друмев"

Осмото издание на Нощта на театрите ще бъде онлайн за ДКТ "Васил Друмев" в Шумен, а на двата спектакъла тази събота ще може да се наслади публика от цялата страна.
Празникът ще започне с пиесата за деца „Историите на мистър Хепи” по Доналд Бисет. На страницата на Драматично-куклен театър „Васил Друмев” – Шумен във фейсбук /Театър Васил Друмев - Шумен/ в 10 часа ще бъде публикуван линк към запис на постановката.
От 19 часа, пак на фейсбук страницата на театъра, ще бъде активен линк към спектакъла „Кафето Ви, г-н Министър” от Хореа Гарбеа.
Той е българо-румънски проект на театрите "Васил Друмев" в Шумен и „Мария Филоти” в Браила. В ролите зрителите ще видят Никола Шопов /гост/, Янислава Линкова, Александра Михайлова, Кристина Константинова, Димитър Мартинов, Валентин Ченков.
"Едно място, което ни събира" е мотото на Нощта на театрите през 2020-та. А мястото в Деня на християнското семейство ще бъде домът.
Първоначалната идея на шуменските театрали беше да играят пред публика, срещу семеен билет, в камерна зала, представлението „Две” от Таня Шахова, но заболяване на актриса го отложи.

Коментари

Задължително поле