"Шуменскo" открива фен зона за футболните емоции на шуменци

Колекция на пивоварите на "Шуменско" ще се предлага на специален футболен бар

Домакин на Световното първенство по футбол тази година в Шумен ще бъде "Шуменско". Местната гордост на Карлсберг България - "Шуменско пиво" ще полее футболните страсти по време на едномесечното спортно събитие, което стартира в четвъртък с откриване и първи мач от 18 часа.

Специална "Шуменско зона" ще бъде изградена за периода 14 юни – 15 юли в Градската градина на Шумен. В нея жителите и гостите на града ще могат да следят мачовете от първенството на голяма видео стена, където ще се излъчват всички футболни срещи. "Шуменско зона" ще предлага голям бар и барбекю за почитателите на футбола и хубавата бира.

Първото голямо събитие е на 14 юни от 16 часа, когато за откриването на футболния лагер ще се погрижат музикантите от Taking Heet, а след това ще бъде излъчен на живо първия мач от програмата на Световното първенство по футбол.

8757634543

Ето и интересни факти за ценители за новите попълнения в семейството на "Шуменско" – новите два стила от Колекцията на пивоварите – чешки и белгийски, които ще съпътстват гледането на мачовете във футболния лагер:

Шуменско - чешки стил е бира, вдъхновена от чешките пивоварни традиции с кехлибарен цвят, добре балансирана плътност и приятен хмелов вкус. Отличителният характер на пивото се дължи на комбинацията от богат малцов аромат, преплетен с букет от традиционните за чешките бири сортове хмелове (сааз и херсбрюкер). За приятния вкус и пивкост на Шуменско в чешки стил допринася умерено изразената му горчивина. За неговото разработване специално се погрижи Мария Стоева, майстор-пивовар от пивоварната на „Шуменско“ в град Шумен.

Шуменско - белгийски стил е освежаващо, пивко и много ароматно пиво с характерния вкус на традиционните белгийски бири. Богатият аромат на портокалови кори и кориандър е негова отличителна черта, а вкусът е леко сладникав. Цветът е светло сламено-златист и образува плътна бяла пяна. За разработването на белгийския стил „Шуменско“ се погрижи Методи Стоянов, майстор-пивовар от пивоварната на Карлсберг България в град Благоевград.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Икономика