Щабът в морския град алармира: Бургас има тестове само за два дни

Бургас изпитва остър дефицит от антигенни и антителни бързи тестове, както и на генетични PCR тестове. Наличните количества са на изчерпване и ще са достатъчни едва за 2 дни. Това стана ясно от заседанието на Общинския кризисен щаб. Кметът на Бургас Димитър Николов е сигнализирал за проблема Министерството на здравеопазването за недостига. Управителят на УМБАЛ д-р Миразчийски е поставил пред щаба необходимостта от закупуването на още една линейка за нуждите на болницата.

Снощи в Инфекциозно отделение е бил приет мъж на 40 години от Сарафово, който е бил в задължителна карантина вкъщи след завръщането си от Германия. Проявил е симптоматика, взет му е PCR тест, резултатите се очакват. В момента в отделението лежат четирима души с COVID 19, двама се лекуват в болницата в Айтос.

11 акта са съставени от полицията за последните 24 часа в областта, за нарушаване на заповедта на министъра на здравеопазването. Двама нарушители на задължителната карантина са докладвани на прокуратурата.

На заседанието на щаба в понеделник, е бил отчетен проблем с дисциплината в приюта за бездомни и спазването на хигиенните навици там. От вторник се спира всякаква разливна храна там, а на настанените ще се доставя само суха и консервирана храна. Ще бъде извършена и допълнителна дезинфекция. Пенсионерски клуб ще отвори врати извънредно за раздаване на пенсии в най- големия комплекс "Меден рудник", за да се избегне струпване на хора.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България