Щателни проверки на всички пътуващи от Гърция към летищата в Германия

Снимка: Архив

Щателно се проверяват всички пътници, пътуващи от Гърция към летищата в Германия. Гърците изразяват недоволство и настояват за незабавно сваляне на ограниченията. В Атина коментират, че Германия проявява недоверие към гръцките гранични власти, предаде БНР.

До Европейската комисия достигна въпросът с въведените щателни проверки на всички пътници, летящи от Гърция до германските летища. Гръцки евродепутати поискаха спешни преговори между Берлин и Атина. Не е тайна, че много нелегални мигранти правят опит да пътуват за Германия с фалшиви документи. Граничните власти, предимно на летищата от островите, почти всеки ден арестуват хора с фалшиви паспорти. Имаше няколко случая и с фалшиви български лични карти.

Опозиционните партии в Гърция настояват за незабавна намеса на гръцкото външно министерство след оплакване от гръцки граждани, подложени на щателни проверки, въпреки членството на страната в Шенген.

Медиите коментират, че Германия проявява недоверие към гръцките гранични власти с акта на ограничаване на свободния достъп на гръцки граждани. Самолетите от Гърция кацат на специални изходни терминали и с часове продължава щателната проверка на всички пътници, коментират пред медиите възмутени гърци.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа