Щерките на кралица Рания празнуват заедно рождените си дни

Кралица Рания с двете си дъщери.

Момичетата нямат профили в социалните мрежи

Двете дъщери в кралското семейство на Йордания - Иман и Салма - от години празнуват заедно рождените си дни и никоя от тях не се сърди. Едната - Иман - е родена на 27 септември 1996 г., а другата - Салма - на 26 септември 2000 г. Семейството има и двама синове.

По повод двойния рожден ден майката на принцесите - кралица Рания - публикува в инстаграм своя снимка с двете си дъщери. Момичетата са истинска гордост и радост за страната си. Те са не само красиви и умни, но и много скромни. Рядко попадат на светски места и винаги са заедно с майка си. Нямат профили в социалните мрежи, не дават поводи на жълтата преса да пише за тях. Единствените им снимки, които се появяват, са на официалния сайт на кралицата.

По-голямата Иман е пълно копие на майка си и също като нея се интересува от мода. Известно е, че кралицата на Йордания е една от най-стилните високопоставени особи в света. Момичето е бъдещ дипломат - завършва обучението си в Джорджтаунския университет. Чака я блестяща професионална кариера, ако не реши да се отдаде на истинската си страст - конния спорт. На 12 години тя заема второ място на състезание по езда и оттогава не е слизала от почетната стълбичка. Има свой кон, който се казва Шакир и, разбира се, е чистокръвен арабски жребец.

Салма е 4 години по-малка, но е по-уверена и самостоятелна от сестра си. Неслучайно медиите я наричат “принцесата воин”. Тя обожава военното изкуство, затова и учи в британската Кралска военна академия в Сандхърст, където са учили принцовете Уилям и Хари. Интересен факт е, че в академията новобранците сами чистят стаите си и си гладят дрехите, дори да идват от благороднически семейства. Първите пет седмици са най-тежкото изпитание на волята им. Съдейки по това, че Салма продължава обучението си, прозвището “принцесата воин” изглежда е напълно оправдано.

Коментари

Задължително поле