Ще пътуваме от Мюнхен до Бургас без светофар (обзор)

Премиерът Бойко Борисов, който огледа на място строителните дейности по трасето на АМ “Европа”

Премиерът Борисов: Огромен е напредъкът по АМ “Европа”

Най-труден ще е мостът при Драгоман

Аз си карам сам джипа, не ползвам шофьор, а Радев се вози на мерцедеси, заяви премиерът


“Огромен напредък има по изграждането на АМ “Европа”. Най-труден е третият участък от ГКПП “Калотина” до Драгоман, но със завършването на магистралата ще се пътува без светофар от Мюнхен и Виена, през Белград до Бургас и Солун”, заяви министър-председателят Бойко Борисов, който огледа на място строителните дейности по трасето на АМ “Европа”. С него бе зам.-министърът на строителството Николай Нанков.

“Борисов се возел на джип, Радев да не ходи пеша!, възмути се премиерът, докато шофираше и продължи: “Аз си карам сам джипа, не ползвам шофьор, а Радев се вози на мерцедеси. Да не би да ходи пеша. Или другите колеги. Какво им вади очите 15-годишна джипка? За да минаваме по тези трасета, затова го ползваме. Ако се возиш на мерцедес не е страшно, но ако си караш джипката и си вършиш работата, трябва да те коментират”, каза премиерът.

След това обяви: “Нека ме коментират - всичко това е било поляни, скали и гори”. Борисов увери, че догодина по това време разстоянието, което в момента инспектира ще се минава за пет - шест минути. Границата със Сърбия ще се минава през нов ГКПП.

 “Ако е било лесно, другите щяха да го направили десетилетия преди това”, подчерта Борисов. И добави, че най-труден за изграждане по АМ “Европа” ще е мостът при Драгоман.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България