На 21 август 2019 да почерпят

Българин стана 7-и на световното по плуване

Испания прати военен кораб в Лампедуза, за да ескортира съд с мигранти

Сирийската армия блокира турски наблюдателен пункт

Роман Безяк: „Лудогорец“ е фаворит, но „Марибор“ не е за отписване

ТЕЦ „Бобов дол“ изгаря по 93 тона боклуци на денонощие

Русия показа най-новия си разузнавателен дрон (ВИДЕО) „Алтиус-У“ се управлява чрез спътников канал

Орлин Павлов в дует с Михаела Филева Записват песен към филма „Завръщане”

Хеликоптер се разби в Гърция, загинаха трима души

Сълзотворен газ, палки и водни оръдия срещу кюрдски демонстранти в Турция

Предлагат разредена белина като лекарство-чудо

Беларускиня с дебют в каяка за България

Меркел: Търсим решение за ирландската граница, без преразглеждане на споразумението за Брекзит

Втора клада под „Струма” готова да лумне всеки момент Планина от пластмаси продължава да е струпана на метри от обгорелите колони

Бундесбанк: Разликата между „старите” и „новите” членки на ЕС намалява

Язовирите на територията на община Велико Търново са обезопасени

Всички 18 язовира на територията на община Велико Търново, които са общинска собственост и нямат наемател или концесионер, са обезопасени и подготвени за предстоящия зимен сезон. Извършена е проверка на стените, шахтите и изпускателните кранове, предприети са нужните ремонтни и обезопасителни дейности.

Четири от водоемите са под непрекъснато наблюдение, тъй като се намират близо до селища и на по-високо надморско равнище от тях. Това са язовирите „Мотела”, Вятъра”, „Бинев дол” /край с. Леденик/ и „Тъмни лък” /до Дебелец/. За гарантиране на сигурността на жителите събралата се вода в тях е изпусната, а към настоящия момент четирите водоема са празни.

Относно язовирите, които са общинска собственост, но са отдадени за ползване, необходимите дейности се извършват от наемателите.

Вече е назначен оператор според изискванията на Закона за водите. Сключен е договор с експерт по хидротехническо строителство. Компетенциите му включват контрол върху състоянието на язовирите и прилежащата им инфраструктура, техническа поддръжка и експлоатация, набелязване на необходими мерки за обезопасяване, ако е нужно, както и изготвяне на технически паспорти. Сред задълженията на оператора са да изготвя и аварийни планове за действие.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.