Янка Такева за скандала с директора Асен Александров: Много е тънка границата между “Осанна” и “Разпни го”

Снимка: Архив

Според председателя на Синдиката на българските учители Янка Такева причината скандала с директора на столичното  51-во училище Асен Александров е, че у нас е много тънка границата между “Осанна” и “Разпни го”.

Пред БТВ тя обяви, че се надява Асен Александров да се възползва от промените в Наказателния кодекс, които предвиждат специална защита за учителите, и да заведе дело заради моралните щети, които нанесе този скандал на него и семейството му.

Темата, която тази седмица предизвика най-много вълнения, е голата снимка на директора Александров. Той беше и съветник на министъра на образованието Меглена Кунева.

Снимката беше разпространена в интернет и публикувана  в някои вестници. Това провокира проверка на прокуратурата за автентичност. Резултатите излязоха вчера – става въпрос за колаж.

Асен Александров подаде оставка от министерството и излезе в болнични заради аритимия.

Ученици, родители и учители от неговото училище се събраха на митинг, за да го защитят. Според тях той винаги е вършил коректно работата си, а скандалът е опит да се очерни името му.

Междувременно учители от няколко училища се обединиха в издаването на гол календар с техни снимки в подкрепа на Александров.

 

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (6)

  1. Янке, Янке, на възраст жена си, за тези години не си ли се научила, че между морал и безнравственост, както и между лъжа и истина има бездна! Явно хора, които са свикнали с лъжа и безнравственост, не могат да правят тази съществена разлика, нито да разграничават едното от другото! Такива като теб ли ще учат другите???

  2. Колко у4ителки пенсионираха но Такева все още е на място защо госпожо не каза блага дума за у4ителите които възпитаха толкова деца а сега си в защита на този директор защото ти помага за топлото местенце……..

  3. На теб ти плащат да защитаваш учителите от директорите. Директорите си имат синдикат. Ясно ли ти е?

  4. Такева, дръж се както подобава на възрастта ти и говори разбрано! Стига увъртания и простащини!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.