Арестуваха бус с контрабандни цигари за близо 200 000 лева в Търново

Първият удар на полицията за тази година е с предотвратени щети, колкото за цялата 2017 година

Микробус с контрабандни цигари е арестуван във вторник сутринта на бензиностанция край мелничния комбинат във Велико Търново на изхода за Хаинбоаз.

Возилото е с пловдивска регистрация, а проверката е извършена от цивилни и униформени служители на МВР след оперативна информация. По време на акцията районът бил отцепен, а бусът закаран на близкия паркинг за извършване на процесуално –следствени действия. По предварителна информация в него е имало около 25 000 кутии цигари без бандерол в 500 бака или това са около 500 000 къса. Неплатеният акциз за такова количество контрабандни цигари е за около 200 000 лева. Тепърва по случая ще се извършват съответните действия и ще се установява собственикът на фирмата. Шофьорът на возилото е задържан за разпит.

Това е един от сериозните удари от началото на тази година на Стопанска полиция в старата столица срещу нелегалния трафик на акцизни стоки. През цялата минала година са били предотвратени вреди за държавния бюджет на контрабанда в размер на 209 286 лв. През 2017 г. са били иззети 390 549 къса цигари без бандерол, 335 кг. тютюн и 2361 литра алкохол. Според тази статистика, далаверата с контрабандни стоки през миналата година е намаляла в сравнение с предходната година.Това се дължи на множеството и постоянни проверки в търговската мрежа в региона, за да не се продават цигари и алхокол без платен акциз.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право