Арестуваха двама братя софиянци за побой на шофьор и бременната му приятелка на автомагистрала „Тракия” край Пловдив

Снимка: Архив

Пловдивската полиция арестува в сряда сутринта двама братя столичани заради побой на 31-годишен шофьор и 20-годишната му приятелка, като екшънът се е разразил около 9 часа в района на Карловския надлез на автомагистрала „Тракия” в посока София.

Конфликтът е възникнал заради засичане между водачи на два автомобила, като шофьорът на „Фолксваген” със софийска регистрация препречил пътя на „Опел” с бургаски номер и го принудил да спре.

След това двамата софиянци излезли от колата и нападнали с юмруци с ръце и шутове с крака шофьора на опела и приятелката му, след което побързали да се оттеглят от „бойното поле”.

Младата жена е била откарана в пловдивска болница за обстойни прегледи и по данни на лекарите в УМБАЛ „Свети Георги” няма опасност за нея и за плода. Медицинска помощ е оказана и на мъжа.

Незабавно е сформиран екип от криминалисти на Областна дирекция на МВР-Пловдив, които предприели издирвателни действия за установяване на нападателите. С помощта на столични полицаи малко по-късно автомобилът бил спрян и пътуващите в него мъже - задържани.

Установена е самоличността им – 57-годишен криминално проявен и 59-годишният му брат, който е настанен в болница за лечение със счупена челюст. Спрямо по-младия е взета 24-часова полицейска мярка за неотклонение. Случаят е докладван в Районна прокуратура – Пловдив. Образувано е досъдебно производство по чл. 325 от Наказателния кодекс.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право