Аржентина е в шок, Сампаоли повишен

МОСКВА – Аржентина изтръпна от новина, която подкоси колената на всички футболни фенове. Разочарование от отпадането на осминафинал на мондиала трябваше да приключи с уволнение на Хорхе Сампаоли, но вместо това той най-вероятно ще бъде повишен.

58-годишният селекционер се срещна с шефа на федерацията Клаудио Тапия и поне на този етап дори получи втора задача. Сампаоли вече ще отговаря и за юношеския национален отбор на Аржентина. Досегашният треньор Себастиян Бекареке, който бе асистент и в първия тим, подаде оставка. Същото направиха още двама от щаба на Сампаоли.

В края на юли ще се събере изпълкомът на аржентинската федерация, която ще анализира представянето в Русия. Тогава трябва да има и окончателно решение. Явно федерацията не иска да гони Сампаоли заради огромната му неустойка, която възлиза на повече от 10 милиона евро.

Треньорът успя да се уреди с такъв договор, след като Аржентина му се примоли да класира отбора за Мондиал 2018. Тогава Сампаоли водеше Севиля. Най-големият успех в кариерата му е спечелената Копа Америка с Чили. Но това не топли сърцата на аржентинците, които искат промяна. Легендите Диего Марадона и Марио Кемпес се предложиха да водят националния тим дори и без пари.

Аржентинските медии предполагат, че ако Сампаоли не бъде уволнен, феновете ще поискат главата на целия футболен съюз.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят