Баба подпали соларен парк, деца изпепелиха кошара

Възрастна жена, запалила огън в двора си, едва не унищожи фотоволтаичен парк в село край Лом. При игра с огън пък две деца изгориха стопанска постройка с фураж, съобщиха от полицията в Монтана. В понеделник към 12,45 ч. в Районното управление на МВР в Лом пристигнало съобщение за пожар в село Медковец.

Пристигналите на мястото униформени видели, че гори трева във фотоволтаичен двор, собственост на местна фирма. Екип пожарникари веднага започнали гасеното на огъня и спасили соларните панели, изгорели само три проводника към тях. Криминалистите започнали разследване и разкрили, че пожарът е бил подпален неволно от 69 годишната Петра Б., съседка на парка, която запалила огън в двора си. По случая е образувано досъдебно производство. Същия ден привечер пламнала стопанска постройка в село Якимово.

Пламъците изпепелили 50 кв. м. покрив и 1 тон фураж – собственост на местен жител. Полицаите установили, че пожарът е тръгнал от игра с огън на две момчета – Мариян на 7 години и Асен – на 9 години. Само в понеделник в област Монтана са горели 8 пожара в сухи треви, храсти и стърнища. Огън е унищожил и 60 дка от лозов масив в село Комощица.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони