Баба Янка от Разлог навърши 100 години

С бодър дух и усмивка баба Янка Белчева от Разлог посреща 100-годишен юбилей. Един от първите и гости бе кмета на града Красимир Герчев,който я поздрави с цветя и торта. Бабата не скри вълнението и щастието ,че е посетена от градоначалника.

Тя сподели пред него изключително емоционално своите преживявания, радости и тъги за преживените 100 години. С нея сега живее дъщеря и Милка, която и е опора.

Животът на Янка е белязан и с много тежки моменти, като загубата на близки хора, включително две деца и внуци. Единствено остава дъщеря й Милка и племенницата Антоанета-дъщеря на сина й, която дълги години е живяла в Канада, където става професор по цитобиология, а в момента живее със семейството си в град Одензе, Дания и е завеждащ клиника там. Антоанета е възпитаник на Разложката гимназия, а постигането на професионалните висоти са повод за гордост на стогодишната Янка и дъщеря й Милка.

Столетничката е преживяла Втората световна война, ясно си спомня самолетите и криенето от тях в градините, спомня си и годините без баща и, който е работил в Америка. Тя е работила декари тютюн, за да се прехранва.

Въпреки че не е очаквала след тежките моменти да доживее сто години, Янка се радва, че днес посреща гости в дома си именно по този повод. Тя пожелава на всички да са здрави, да се обичат и да живеят добър и смислен живот.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България