Бардът Ивайло Диманов с концерт за хорей, китара и колумбарий в Пловдив

Бардът Ивайло Диманов идва в Пловдив с музикално-поетичния си спектакъл "Концерт за хорей, китара и колумбарий", който ще бъде представен на 20 юни (вторник) от 18 часа в залата на Радио Пловдив.

Официалната премиера бе през март в НДК-София, а тези дни бардът тръгна на турне из страната. След Пловдив поетът ще гостува в Пазарджик, Хасково, Стара Загора, Бургас и Варна. Ивайло Диманов за трети път представя свой спектакъл в града под тепетата.

"Щастлив съм, че имам възможността да гостувам отново на древния и вечен Пловдив. Идвам като скромен провинциалист в Европейската столица на културата", твърди столичанинът.

Ивайло Диманов е журналист, писател и бард. Роден е в София и е автор на 10 книги с поезия, разкази и театрална критика, които са превеждани  на английски, френски, италиански, сръбски, руски и турски език. Носител е на куп национални и международни литературни отличия, между които наградата "Димчо Дебелянов", Яворовата награда "В полите на Витоша", националното литературно отличие "Николай Хайтов", наградата "Джагаров" и други.

Ивайло Диманов е имал безброй концерти с авторски песни и поезия в Чехия, Румъния, Сърбия, Италия, Австрия, Словакия, Гърция, Канада, САЩ, Русия, Белгия, Франция и Великобритания. Пял е с Ал Бано и Ромина Пауър и с Булат Окуджава. 20 години след първата му книга, превърнала се в най-известната стихосбирка на прехода - "Площад Гарибалди", Ивайло Диманов все още вярва, че честното изкуство е спасение за душата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони