Бате Николай за нападателя си: Аз съм му простил, но Господ няма да му прости

 

„Този убиец, който ми нанесе страхотен побой, та ми счупи два пръста на десния крак, пукна ми две ребра, защото скачаше върху тях, беше опрял ножа в гърлото ми и вика: „А си мръднал и ще го пробия“. Викам: „Ей и парите бе, вземи всичко. Ама ме остави, не ме убивай“, каза пред БТВ актьорът Бате Николай, който на 22 юли бе нападнат и пребит от рецидивист на гара Вакарел.

Казва, че не се страхува: „От случая не изпитвам страх, от случая изпитвам психическо омерзение. Той не е духовен човек. Не говоря за църква, че ходи да се кръсти. Не, той няма дух, той е животно, което иска само да намери пари за алкохол“.

20 дни след инцидента, по време на разпознаването на нападателя, обаче, Бате Николай преживява огромен шок.

„Като ме заведоха и отвориха перденцето да гледам, казах: „Тоя в средата е“... и припаднах. Защото никога не съм очаквал, че ще бъда на два метра от убиеца си. И те ме свестиха хората, след това стоях дълго време, донесоха ми там валидоли, но не знам, ако го видя, как ще реагирам. Или ще припадна пак. О, Боже! Стар човек това не е за смях и няма какво да му кажа. Аз съм му простил, обаче Господ няма да му прости“.

След инцидента стотици приятели и познати го търсят, за да разберат дали е добре.

„Вие знаете ли колко колеги ми се обадиха след тоя инцидент: „Бате, ами значи и нашия ред иде“. Викам: „Не идва, бе, спокойно“. Обадиха ми се непознати хора от цяла България. Към 300 човека ми загряха телефона“.

Актьорът не вярва да има справедливост: „Иска ми се да вярвам, но се съмнявам, иска ми се да вярвам. Защото, пак ви казвам, в България няма правосъдие, то е съзнателно съсипано, заедно с образованието“.

Бате Николай вече е решил в какво ще инвестира обезщетението си, ако спечели предстоящото дело – във фондация за децата на болница „Пирогов“, за да „направят така, че детето, като влезе, да се чувства в приказка, а не в болница“.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България