Бившият кмет на "Младост" Петко Дюлгеров бил посредникът в подкупа за Иванчева

Бившият кмет на столичния "Младост" Петко Дюлгеров е третият задържан при акцията за ареста на настоящата шефка на района Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова - това научи "Труд" от няколко свои независими един от друг източника, включително и от разследването.

Според инфиормацията сегашната секретарка на Иванчева е заемала същият пост при Дюлгеров в периода на неговото управление, започнало през 2007 година и приключило през 2011-а. Покрай секретарката той се запознал със сегашната кметица.

"Труд" научи още, че след разрива между Иванчева и "Нормална държава" на Георги Кадиев, кметицата останала без доверени съветници и в сградата на общината все по-често започнал да се появява Петко Дюлгеров, който й давал насоки в работата.

По-рано днес от Специалираната прокуратура и новата комисия "Антикорупция" заявиха на брифнг, че има трети задържан, който е бивш кмет на района, но отказаха да посочат името му.

Управлението на Дюлгеров

Дюлгеров печели ръководното място в район „Младост“ на изборите през 2007 година, като е издигнат от ГЕРБ.

През април 2010-ап артията официално снема политическото доверие от него. От столичната организация на ГЕРБ дори сезират прокуратурата за нарушения на Дюлгеров, като така се надяват да се стигне до отстраняването му от кметския пост.

Причината е, че Дюлгеров е пряко избран и може да бъде свален, само ако подаде оставка или при влязла в сила присъда срещу него.

Ето какви са сигналите:

Косенето на парковете - две поредни години се допуска една и съща грешка, което навежда на мисълта, че конкурсът умишлено се забавя и косенето започва през юли, когато тревата е вече метър висока. Икономисват се поне три косенета. Сегашният конкурс се проведе по същия начин, десетки са жалбите за некосени детски площадки в междублоковите пространства.

Трябваше да се построи кучкарник година след спечелването на изборите. Столичната община задели 2 милиона лева. Две години се чака проект, в крайна сметка парите бяха пренасочени отново за кучкарник, само че в район “Слатина”.

Отдаване на обекти без разрешение на СОС, като приземния етаж на 131-во СОУ, паркинг в близост до Бизнеспарка и д

Завишени цени при даване на обществени поръчки - ремонт на физкултурен салон в 125-о СОУ, ремонт на 118-о СОУ, ремонт на 39-о ОДЗ, ремонт на данъчното и т.н., като не се търси отговорност за просрочени срокове. Това се извършва и с помощта на адвокати, с които кметът е подписал граждански договори, подготвят офертите с фирми от един и същ холдинг.

Въпреки всичко това Дюлгеров изкарва целия си мандат до 2011 година.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право