Бистришките баби посрещат за европредседателството

40 табели ще помагат на туристите да се ориентират в столицата

Билбордове с кадър на Бистришките баби, които държат в ръцете си софийска баница, ще посрещнат делегатите в столицата по време на българското председателство на Съвета на ЕС. Това е една от шестте визии, създадени за председателството. Те са част от комуникационната кампания „София общува“ на Столична община. Тя бе представена вчера от главният архитект на София Здравко Здравков и председателят на общинската комисия по култура Малина Едрева.

Акцент на визуалната кампания с шест послания са първите две букви от името на града на латиница – "So", които се превеждат от английски език като „толкова“. Ще бъдат изработени билбордове с шест основни послания. Те са So green Sofia (толкова зелена София) и So welcoming Sofia (толкова гостоприемна). Другите послания са, че София е обединена, иновативна, творческа и древна. Те са в цветовете на герба на града и ще бъдат поставени другата седмица на билбордове на летището, в центъра, на метростанции и др. Бистришките баби ще бъдат изобразени като символ на гостоприемна София. Ротондата „Св. Георги“ ще илюстрира древността на града.

big-totem-20 sign_round_pole-117

Общината предвижда и система, която ще помага на туристите да се ориентират до забележителностите. Затова от средата на януари 40 табели бъдат поставени по основните пешеходни маршрути. Те ще информират туристите кое е точното място, на което се намират, и как да стигнат до желаните забележителности.

2017-12-14-%d0%bf%d0%be%d1%81%d0%bb%d0%b5%d0%b4%d0%bd%d0%b0-%d1%81%d0%bf%d0%b8%d1%80%d0%ba%d0%b0

Общината се ще се погрижи и за упътването на хората в градския транспорт. От средата на януари табелите по спирките ще дават по-ясна информация за маршрута на превозните средства. Освен на кирилица, както е в момента, надписите по тях ще са и на латиница, за да ги разчитат чужденците. Няма да бъдат сменяни табелите, а ще се залепи фолио на съществуващите.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България