Благотворителна кампания във Варна подкрепи над 100 деца и младежи

Със 75 откупени благотворително произведения на изкуството и над 33 хиляди лева дарения в полза на деца в неравностойно положение приключи 11-тата поред благотворителна инициатива „Изкуството за деца в нужда“ на Фондация „Св. Св. Константин и Елена”. С нея ще бъдат подкрепени над 100 деца, младежи и девойки от Центровете за настаняване от семеен тип „Изгрев“ и „Другарче“ и от Центъра за специална образователна подкрепа "Св. Св. Кирил и Методий" в село Кривня. Средствата са предназначени и за студенти-отличници от различни университети, които печелят стипендии от Фондацията.

На благотворителен коктейл в Галерия Графит бяха отличени най-изявените през годината партньори и художници с принос за подпомагане на деца в риск. За изключителна съпричастност към благотворителните каузи приз получиха художничката Маргарита Войнова, „Геолекс“ ЕООД, „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД и ВСУ „Черноризец Храбър“.

През 2019 година Фондацията отбелязва 10 години от създаването си. През годините инициативите, подкрепящи деца в неравностойно положение и изявени студенти, станаха постоянни и получиха подкрепа на дарители от цялата страна – фирми, организации, държавни институции, Българската православна църква, художници, галерии и частни лица.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони