Блокбастърите на 2018 – комикси и динозаври

Колекция от колосално скъпи, амбициозни и зверски зрелищни блокбастъри ще превърне 2018-а в празник за феновете на комерсиалното кино и „филмите за луканки". Големите студия пускат някои от най-очакваните си заглавия - комиксови мегапродукции, фантастични екшъни и, разбира се, динозаври. През 2018-а праисторическите зверове се завръщат, за да отхапят голямо парче от пазарния пай.

Но преди да надникем към юрските приключения на иконичния д-р Иън Малкълм и компания, нека се насочим към най-обсъждания масов филм, който ще удари кината през 2018-а. Това, разбира се, е комиксовата екстраваганца на „Марвел“ "Отмъстителите: Война без край“. Тук се събират някои от най-популярните супергерои, които в миналото са се радвали на собствени филми, а вече са част от екипа на “Отмъстителите“ - Железният човек, Хълк, Тор, Капитан Америка и много други.

Ето какво споделя режисьорът Джо Русо: „Всеки камък има различна сила. Вложихме много мисъл в това как ще представим тези сили и да са ясни на публиката. И героите са много. Следим всичко внимателно,изключително конкретни сме. Сюжетът е концентриран върху тези, които очаквате, следователно върху по-важните ни герои. Това е десетгодишна кулминация и използваме сюжетни нишки от различните франчайзи в общ наратив. Важните герои ще бъдат в този филм и ще имат важни цели... Залогът е огромен. Искам да превърнем Танос в Дарт Вейдър за новото поколение. Той е изключътелно силен персонаж. Публиката следва да е готова.“

Актьорският състав на филма е колосален - Джош Бропин, Скарлет Йохансон, Крис Еванс, Марк Рьфало, Крис Хемсуърт, Том Хидълстън, Крис Прат, Себастиан Стан, Том Холанд, Самюъл Л. Джаксън, Джереми Ренър, Пол Бетани, Елизабет Олсън, Пол Ръд, Бенедикт Къмбърбач, Бенисио дел Торо, Зои Салдана, Дон Чийдъл, Бри Ларсън, Чадуик Боусман, Антъни Маки,Бенедикт Уонг, Дейв Батиста, Вин Дизел, Брадли Купър, Шон Гън, Карън Гилън, Пом Кпементиев, Теса Томпсън, Коби Смълдърс, Данай Гурира, Уинтън Дюк, Питър Динкпидж, Тери Нотери и др.

Единственият филм, който може да стане по-масивен хит през 2018-а от „Отмъститепите: Война без край", е дино епосьт „Джурасик парк: Рухналото кралство". Филмът е директно продължение на свръхуспешния „Джурасик свят“ и е общо петият филм от поредицата, която Стивън Спилбърг стартира с великата си приключенска класика „Джурасик парк" през 1993-а. Оригиналният филм беше екранизация по едноименния роман на Майкъл Крайтън. Новият филм ще предложи на публиката много разрушения, екшън, ефекти, както и дългоочакваното завръщане на един от най-иконичните персонажи - д-р Иън Малкълм, изигран от Джеф Голдблум.

През 2018-а зрителите ще станат свидетели и на завръщането на секси амазонката Лара Крофт. Новата екранизация по компютърната игра Tomb Rider заменя Анджелина Джоли с Алисия Викандер. Заглавието е „Tomb Rider: Първа мисия“, а действието се развива седем години след изчезването на бащата на Лара Крофт. Тя е на 21 години, отказва да застане начело на глобалната бизнес империя и вместо това работи като велокуриер в Лондон, докато опитва да завърши образованието си. Въпреки съветите на хората от обкръжението си, Лара отказва да приеме смъртта на баща си и да продължи напред с живота си. Вместо това се впуска в разследване на мистериозното му изчезване и това начинание я отвежда до последното място, на което е видян той - гробница на остров, някъде около крайбрежието на Япония.

Печените екшън мацки ще са на мода през 2018-а. Филмовият пейзаж отразява феминистката вълна в Западния свят. „Бандитките на Оушън“ е спорната и противоречива женска версия на „Бандата на Оушън“. Режиъор е Гари Рос, който е и сценарист наравно с Оливия Милч, а продуценти са Сгивън Содърбърг, Джордж Клуни и Сюзън Екинс. В ролите са Сандра Бълок, Кейт Бланшет, Сара Полсън, Риана, Ан Хатауей, Хелена Бонъм Картър, Минди Калинг, Окуафина, Мат Деймън, Ричард Армитидж, Оливия Мън,Дакота Фенинг, Кейти Холмс, Джеймс Кордън, Карл Райнър и др.

Политическата коректност и феминизмът няма да са част от наи-палавия и провокативен кандидат за мегахит през 2018-а „Дедпул 2“. Продължението на „Дедпул“ ще капитализира върху насилието, черния хумор и автоиронията на оригинала. Райън Рейнълдс ще повтори ролята на най-неконвенционалния и нецензурен супергерой на „Марвел“. Ето го и сюжета: „След като оцелява в почти фатална атака на говеда, обезобразеният готвач Уейд Уилсън (Дедпул) среща трудности да изпълни мечтата си да стане най-хубавия барман в Мейбери, като междувременно се учи да се справя със загубата си на вкус. 0питвайки се отново да намери сладостта в живота си, Уейд се бори с нинджи, якудза и глутница сексуално агресивни кучета. Обикаляйки света, за да разбере важността на семейството, приятелите и вкуса, той трябва да преоткрие приключението и да си спечели така желаната чаша с надпис „Най-добрият любовник на света“.

През 2018-а се завръща и „Хищникьт“. Режисьор този път е Шейн Блек. „Смятам, че ще е интересно да вземем група надеждни хора - един от отличителните белези на първия филм беше, че хората бяха забавни,„self-referential“ и много корави. Не знам дали ще се отклоняваме много от това, но има поне няколко фактора, които умишлено избрахме, за да не ги направим просто група напомпани здравеняци.“, споделя Блек.

Стивън Спилбърг също е готов с комерсиално семейно забавление. Неговия бъдещ блокбастър е „Играч, приготви се“. През 2044 година реалността представлява грозна картинка и всички хора прекарват времето си във виртуален свят на име OASIS като по този начин избягват енергийната криза и главоломното нарастване на населението. Създателят и собственик на софтуера, който поддържа гигангтската игрова платформа, умира. Оказва се, че той е завещал несметните си богатства на онзи, който успее да открие всички следи, оставени в системата, да събере определен брой ключове и да разкрие посланието, скрито зад три „врати“. Парите са много и това променя света: хората изоставят всичко в търсене на следите, но за да ги открият, трябва да се превърнат в експерти на тема „поп-културата на 80-те“. Защото всичко от 80-те - от телевизията до музика и кино, е било в основата на израстването на създателя на OASIS. Смъртта му неволно трансформира жадните за наследство в спецове по история. Тийнейджърът Уейд Уотс се натъква на първата следа, но скоро бива обкръжен от играчи, които са готови да го убият, за да се доберат до наградата. За да оцелее, той трябва да спечели и да се изправи срещу реалния свят, от който винаги е искал да избяга.

По-мрачни тонове на фантастиката зрителите ще открият в „Изтребление“ на Алекс Гарланд. Ето го сюжета: „3она Х в изолирана от останалата част на света от десетки години. Природата е заличила и последните следи от човешка цивилизация. Правителствената агенция „Съдърн Рийч“ упорито продължава да изпраща експедиции в зоната. Поредната група е съставена от четири жени - антрополог, геодезист, психолог (водача на експедицията) и нашия разказвач - биолог. Задачата им е да проучат терена, да запишат всички наблюдения и преди всичко да се предпазват от замърсяване в зона Х. Те пристигат, като очакват неочакваното, и Зона Х не ги разочарова – откриват огромна топографска аномалия (“подземна“ кула) и форми на живот, които надхвърлят човешкото разбиране - но онова, което променя всичко, са изненадите, които членовете на експедицията носят със себе си през границата на Зоната и тайните, които крият една от друга.

Сред другите зрелища се открояват „Rampage“ със Скалата, „Мисията невъзможна 2" с Том Круз, „Сикарио 2“, „Антмен 2“ и, разбира се, „Solo: А Star Wars Story“. Ролята на младия Соло е поверена на Олдън Ерънрайх, а сюжетът се пази в пълна тайна.

Напълно явно е, обаче, че 2018-а ще бъде годината на филмовите продължения и завръщания.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино