Бойко Борисов: Близо 5 милиарда лева отделя държавата за здравеопазване

Близо 5 милиарда лева отделя държавата за здравеопазване. Чрез бюджетите на Министерството на здравеопазването и на Националната здравноосигурителна каса средствата се разпределят. Справедливото им разпределение зависи от тях. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов в Стара Загора, където участва на конференция на ГЕРБ, съобщиха от министерския съвет.

Премиерът Борисов беше категоричен, че мораториумът върху строежа на АЕЦ „Белене“ трябва да отпадне, за да може Народното събрание да даде мандат за разговори с инвеститори. По думите му това трябва да се случи преди срещата на държавните и правителствени ръководители на страните от Централна и Източна Европа и Китай през юли в София.

За предлаганите промени в Пакет „Мобилност“, министър-председателят заяви, че в понеделник предстоят разговори с ресорния еврокомисар Виолета Булц. Той припомни позицията на българското правителството, че твърдо стои в защита на българските превозвачи, но допълни, че последната дума по въпроса има Брюксел.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България