Бойко Борисов: Дожаля ми за Фандъкова

"Стотина души протестират в София - половината от БСП"

В речта си пред форума на ГЕРБ Бойко Борисов припомни, че едни избори струват 50 млн. лв. Подчерта, че преди 6 месеца е имало преброяване. „Вотът ни струваше 50 млн. лв., толкова са парите, които сега правителството отпусна за коледни добавки на пенсионерите”, каза още той.

Стана ми мъчно за Фандъкова. Стотина души излезли да спасяват София и половината от тях от БСП. От кого ще спасяват София, попита Борисов.

„Когато излизат и нападат жена с такива аргументи, ГЕРБ е длъжен да я защити“, заяви той.

„Няма несанирано училище и детска градина през последните 6-7 години на фона на синьо-червена мъгла преди това“, коментира лидерът на ГЕРБ. "Да спасим София от спасителя. Тези, които търсят къде има липсващо колче са си мълчали, защото преди нас не е имало и едно колче", обясни Бойко Борисов.

Делегати на конгреса биха могли да излязат и да спретнат контрамитинг. „Толкова им стигат силите”, иронизира БСП премиерът.

„Каква разруха беше като станах кмет на София. Нямаше един шадраван… Сега 500 000 се возят на метрото. Да спасим София от спасителите, това трябва да е девизът”, заяви Борисов и се обърна към Фандъкова: „Данче, не се притеснявай”.

Пред делегатите премиерът подчерта, че най-страшната дума, която знае е завист. „И Григор Димитров не бе пощаден. Викат ми, че и те били работили по договора с Македония. Да, ама ние го подписахме. Падала били оградата, по тяхно време нямаше ограда”.

По думите му сега след като минат последните конкурси, ще се сложат камери, ще се вкарат новите автомобили и ще се приключи процесът на преминаването през оградата. „Филми, чудо, но като отиде Цветанов там и настана суматоха“, заяви Борисов във връзка с излъчването на филма на Елена Йончева „Граница“.

Според лидера на ГЕРБ БСП не искат да има успешно председателство. „Ако могат да го провалят, ще го провалят."

Никога не сме ги канили, не сме мислили, не сме говорили като възможен вариант управление с БСП, подчерта Борисов. „Днес надявам се да приемем декларация, с която всяка спекулация, свързана с БСП да спре“, заяви той. „Един път бях демократ, ето ви властта, втори път ето ви властта, а те пак не могат. Сега се сетили за Председателството да искат предсрочни избори“, коментира лидерът на ГЕРБ. „Как си го представят физически- предсрочни избори без правителство, съвместни заседания с ЕП и българско правителство, което отсъства“, попита Бойко Борисов.

„Разговаряхме с колегите от ЕНП, действаме демократично, с ЕП, ЕК и лидерите на големите европейски държави“, обясни Бойко Борисов. „Надявам се заради България в следващите 6 месеца да сме по-спокойни“, каза още той.

Очаквайте подробности

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика