Бойко Борисов разговаря с премиера на Сърбия Ана Бърнабич

Преди началото на срещата на върха „16+1” министър-председателят Бойко Борисов разговаря с премиера на Сърбия Ана Бърнабич, пише Борисов в профила си във фейсбук.

От 10.00 часа в НДК ще бъде официално открита Седмата среща на ръководителите на правителствата на страните от Централна и Източна Европа и Китай – „16+1“. Тя ще бъде открита от министър-председателя Бойко Борисов и китайският премиер Ли Къцян. Приветствия ще направят и Емил Караниколов - министър на икономиката на Република България, и Джон Шан - министър на търговията на Китайската народна република. От 12.30 българският и китайският премиер ще дадат съвместна пресконференция.

Форматът 16+1 е инициатива на Китайската народна република, насочена към засилване и разширяване на сътрудничеството с 11 държави членки на ЕС и 5 балкански държави - Албания, Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Чехия, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Република Македония, Черна гора, Полша, Румъния, Сърбия, Словакия и Словения - в области като инвестиции, транспорт, финанси, наука, образование, култура и други. Форматът се състои от две основни части: пленарна сесия на високо равнище и бизнес форум, в който ще вземат участие големи компании от страните от ЦИЕ и Китай.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България