Бойко Борисов: Трябва да създадем наши национали във футбола

Готови сме да заделяме всяка година 15-20 млн. лева от бюджета за развитието на детско-юношеските школи. Стига с тези чужденци, не сме с възможностите на Реал Мадрид, трябва да създадем наши национали във футбола, от тези деца след 4-5 години ще излязат звезди, каза премиерът Бойко Борисов пред треньори и възпитаници на детско-юношеската школа на ФК"Спартак" във Варна.

picture-914Според него имаме ген и пример за това са Любо Пенев, Боби Михайлов, Стоичков, Бербатов, а е сигурно, че четвъртото място в света го можем. "Магистралите са безплатни в България, а ще вземаме пари от децата, които тренират и са най-сърцати. Знаете, че футболист не е станал богаташ", подчерта Борисов.

Според него трябва да се водят разговори между клубовете, Футболния съюз и финансовият министър Владислав Горанов и парите да отиват само за подготовката на децата. Схемата е измислена и работи добре както в Хърватска, така и в Белгия, само трябва да я приложим и финансираме, каза премиерът и допълни, че правителството ще и помага за спортните съоръжения.

Той припомни, че сега България и Италия ще са домакини на Световното първенство по волейбол и Варна ще приеме най-много мачове, заради изградената наново спортна зала.

По време на обиколката си във Варна министърът-председателят леко понакуцваше. По неофициална информация още с пристигането си в правителствената резиденция в Евксиноград в четвъртък, както писа "Труд", е играл мач с участието на ветерани от "Бистришките тигри" срещу представители на местната власт в града.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България