Борбата обра призовете за 2018-а

Световната и европейска шампионка по борба Тайбе Юсеин беше коронясана за Спортист №1 на България за 2018-а в анкетата на „Нове АД Холдинг“. На церемонията в „Арена Армеец“ шампионката за пореден път заяви, че зад успехите в най-успешната нейна година стои селекционерът на националките и неин личен треньор Петър Касабов, който заслужи приза Треньор на годината в анкетата на „Труд“

Тайбе Юсеин триумфира в 61-ата анкета Спортист на годината на България. Световната и европейска шампионка по борба стигна до върха след като не загуби нито една схватка през 2018-а и победи представителките на най-великите сили в спорта – САЩ, Русия, Китай, Япония. Нейната титла в олимпийската категория до 62 кг, както и среброто от мондиала на Биляна Дудова изстреляха на първа позиция в треньорската анкета на „Труд“ Петър Касабов, наставник на женския национален отбор по борба.

Най-успешния българска спорт изпраща една от най-силните си години с общо 8 медала и очаквано обра призовете за 2018-а. Преди ден Тайбе Юсеин като единствената световна и европейска шампионка в олимпийските спортове грабна и най-престижния приз „Спортен Икар за постижение на годината“ на фондация „Български спорт“. Момичето от разградското село Мъдрево е единствената от страната ни в Топ 10 на най-добрите спортисти на Балканите.

След неуспешен минал сезон и без представител в десетката през 2017-а сега борбата се завърна с пълния си блясък - победа и още двама представители в златната десетка. Двукратната №1 в Европа и „сребърна“ от мондиала Биляна Дудова и четвърта, а сензацията на българския спорт Кирил Милов, втори на мондиала в Будапеща – осми.

В треньорската анкета на „Труд“ подгласници на Касабов станаха Весела Димитрова (художествена гимнастика), и Петър Хубчев (футбол). Победителят получи на тържеството в „Арена Армеец“ картина от Вежди Рашидов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт