Борбата отново на върха

Борбата отново е спорт №1 на България. Тайбе Юсеин бе избрана за спортист №1 на 2018-а, с което древният спорт за 17-и път оглави класацията в 61-ото й издание. Световната и европейска шампионка събра 1221 точки в гласуването, в което участваха 139 журналисти от 49 медии.

„Неуспехът не трябва да ви плаши – отговори Тайбе с цитат от Хенри Форд. - Той е шанс да започнеш отначало. Аз започнах отначало за десети път и успях.“

Тя получи наградата си от президента на БОК Стефка Костадинова, която е четирикратна победителка в анкетата. Така световната рекордьорка в скока на височина символично предаде първенството на борбата, която вече 17 пъти е излъчвала спортиста на годината. Леката атлетика остава на второ място с 16.

Но „Царицата на спортовете“ бе представена повече от добре в призовата тройка. Европейската вицешампионка в скока на височина Мирела Демирева зае второ място с 928 т., а новото чудо в тройния скок Александра Начева е трета със 707 т.

„Не очаквах да съм тук, а при това и трета!“, учуди се 17-годишната атлетка, която спечели световната титла за девойки и златото на олимпийските игри за младежи в Буенос Айрес.

Борбата имаше още двама представители – световните вицешампиони Биляна Дудова (4-а с 567 т.) и Кирил Милов (8-и с 315 т.). Двама бяха и боксьорите – Стойка Петрова зае 5-ото място с 556 т., а веднага след нея е Кубрат Пулев с 526 т. Сестрите Стефани и Габриела Стоеви (европейски шампионки по бадминтон) са 7-и с 336 т., девета е гимнастичката Катрин Тасева с 261 т., а десетката допълни сноубордиската Александра Жекова със 195 т.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт