Борисов: Не съм доволен от шефката на регистъра, ще има промени до дни

"Не съм доволен от шефката на регистъра /Търговския б.а./", обяви премиерът Бойко Боросов пред журналисти в Шумен и обеща кадрови промени до 4-5 дни, а може и още в петък. Той обясни, че "умишлено не съм го казвал, защото искам да си довършат работата" и да се преодолее кризата. Търговският регистър се надграждал постепенно.

"Ще си поемат отговорност, нека го довършат. Важното е, че за сравнително кратко време успяхме да го сглобим, а сега тези, които е трябвало да мислят за тези неща, защото не малко пари, не малко инвестици са направени и там, ще им потърся отговорност", каза Борисов.

Уточни, че раздвижване по въпроса може да се очаква и още в петък, когато се прибира в столицата и виновните ще си понесат отговорност.

Премиерът и министър Владислав Горанов бяха категорични, че няма изчезнала информация. "Цялата информация на регистъра е налична. Текат тестове и настройки в момента, и сега стартира регистъра с възможност за справки, без да е възможно вписване", поясни Горанов. Трябват още няколко дни, за да се тества базата данни, след което ще бъде пусната и регистърната услуга.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България