"Ботев" (Пд) смайва с ефективност

"Ботев" (Пловдив) смая статистиците в Европа със своята ефективност в Първа лига. „Жълто-черните“ са сред тимовете с най-добри показатели. Това показа проучването на Международната футболна обсерватория CIES, което обхваща 35 първенства на Стария континент. “Канарчетата“ вкарват гол на всеки 7 удар. Проучването е реализирано със съдействието на програмата InStat, която е една от най-големите компании за футболни анализи и статистика. Според данните "Ботев" има по-добри показатели от тимове като "Ювентус" и "Реал" (Мадрид). Италианският шампион бележи на всеки 8,41 удара. "Кралския клуб" пък дори го няма сред най-добрите три тима в Ла Лига. А това са "Барселона" (5,45), "Селта" (7,44) и "Хетафе" (7,44).

1 по ефективност е ПСЖ. Френският първенец е с безпрецедентните 4,71 изстрела за попадение, но да се върнем към родния шампионат.

CIES предостави на „Труд“ показателите на всички отбори в първенството. А след „Ботев“ са три тима с равни показатели. Става въпрос за „Лудогорец“, „Берое“ и „Левски“. И трите отбора бележат на всеки 7,5 удара. Следват съставите на ЦСКА (7,9), "Ботев" (Враца) (8,0) и "Черно море" (8,3). Най-много опити за превземане на противниковата врата прави "Витоша". Последният в таблицата има едва 9 отбелязани гола в шампионата. А това прави по 12,7 изстрела на попадение.

ЗА СНИМКА: Атаката на „Ботев“ (Пловдив) е четвърта по резултатност в Първа лига, но е №1 по ефективност.

Снимка СПОРТАЛ

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ