Британец твърди, че е първият официално регистриран киборг

Може да се свърже със сателит и да изпраща светлинни сигнали в космоса

Британецът Нийл Харбисън твърди, че е първият официално регистриран киборг, тъй като снимката на паспорта му го изобразява с имплантирана антена на черепа, която му позволява да "чува цветовете", пише в. "Дейли мирър".

Това било доказателство, че британското правителство е приело статута му на киборг, тъй като имплантираното устройство било неразделна част от организма му. Харбисън страда от много рядко заболяване, което му позволява да вижда само в черно и бяло. Болестта се нарича ахроматопсия /цветна слепота/.

Антената, имплантирана в черепа на Нийл, преобразява светлинните вълни в звукови вибрации, които мозъкът му се е научил да разчита. Антената със сензора виси постоянно над челото му. С нея човекът-киборг може да усеща и светлини отвъд видимия спектър, като той може да разчита инфрачервени и ултравиолетови излъчвания.

С антената си Харбисън може да получава светлини и от други части на света. От своя страна той може да се свърже със сателит и да изпраща светлинни сигнали в космоса.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл