БФС се заличи от футболната карта

Бермуда, Вирджинските острови и Аруба. Това са само 3 малко популярни в спорта страни. Но всички те използваха привилегията да са част от Цар Футбол и да дадат своя вот за неговия Кавалер №1. Право на това имаше и България. Като пълноправен член на ФИФА.

Но БФС сам се зачеркна от футболната карта на света! Едва ли има друга страна, чийто национален селекционер и капитан не са гласували в престижната анкета. Но също едва ли има друга, в която футболът е такъв фарс. Началници се ругаят хамалски из социални мрежи. Програмата за първенството е направена само за следващите 3 кръга. Националният селекционер е някъде в чужбина и въобще не е ясно дали има договор. Още по неясно е кой е капитан на България. От БФС може да погледнат в списъка на гласувалите за №1 в света коя държава не е направила поне средностатистическа контрола в предстоящата пауза за националните отбори.

До късно снощи от „най-модерната база в Европа“, където е седалището на централата, не дадоха обяснение за липсата на роден вот в допитването на ФИФА. Всъщност, никой не го и очаква. Не само обяснението. Оказа се и вотът на България. Най-лошото е, че и на никой в БФС не му пука за тези подробности. А може би дори е по-добре, че нямаме мнение. Така си спестяваме пореден скандал, защото наскоро уволненият Ивайло Петев рече, че вотът му бил манипулиран. Едва ли това е станало в централата на Джани Инфантино в Цюрих, където не се трогват, че ни няма на картата.

Преди години (не толкова много) треньор №1 в века Димитър Пенев смело посочваше Христо Стоичков на първо място на планетата. Имаше с какво да се гордеем и вотът не бе чиста проба патриотичност. България беше на картата на света! Днес ни няма. Остана само оценката на ФИФА, че вестник „Труд“ е институция за футбола и заслужава неин представител да бъде лично поканен да гласува за №1 в света. Ние приехме всичко това рутинно. Така както гласуваме единствено от България и за „Играч №1 в евротурнирите“ и „Златното момче“ на света. Нормално. Но не и за БФС, който проспива вот, а ние искаме да се събудим за световно или европейско.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ