Българка и 2-те й деца убити в Канада

Заподозрян е приятелят на Красимира Пейчиновски

Канадец на 29 години бе обвинен за тройно убийство в градчето Аякс, на около 25 км от Торонто, предаде АП.

Жертвите на жестокото престъпление на Кори Фен са българката Красимира Пейчиновски (39 г.) и двете й деца – Рой (15 г.) и Веналия (13 г.). Жената имала и още една дъщеря на 16 г., която била на шофьорски курс по време на убийството и е невредима.

Кори Фен бил любовник на Красимира, но не е баща на децата. Те са от друг мъж, с когото българката се разделила по-рано. Първоначално полицията съобщи, че канадецът не живеел с тях в Аякс, но впоследствие потвърди съжителството им.

Органите на реда открили в дома им в сряда преди обяд телата на Красимира и на Рой, а Веналия починала по-късно в болница. Полицаите били извикани от приятелка на Красимира, която отишла да провери, защо тя не е на работа. Фен отказал да я пусне в къщата, а след това се качил на автомобила си и изчезнал безследно. По-късно той бил заловен от униформените в съседния град Ошава. Властите не разкриват как е извършено тройното убийство, а съобщиха само за “явни следи от травми”.

В четвъртък Фен, който има татуировка с надпис “Превърни раните в мъдрост”, бе изправен пред съд в Ошава с посинено око, драскотини и кръв по лицето, за да чуе обвиненията срещу себе си. Той не бил придружен от адвокат, а делото бе отложено за 29 март.

Говорител на полицията заяви, че той е познат на органите на реда. През 2011 г. Кори Фен, който бил запален по фитнеса, е признат за виновен в унищожаване на чужда собственост, а две години по-рано – за нападение над полицай. И в двата случая той бил осъден на 12 месеца пробация.

Съседи заявиха, че са шокирани от случилото се със семейството, описвайки българката и децата й като мили и добри. Жертвите е можело да бъдат повече, тъй като живеещият наблизо семеен приятел Пат Джордан разказа, че дъщеря му трябвало да спи при приятелката си Веналия вечерта преди убийството, но в последния момент отишла на гости на друго момиче. “Веналия беше страхотно момиче, истинска душица”, сподели още той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка