Български играч пред президента Радев по възнаграждение

В нарастването на популярността на електронните игри, геймърите вече имат по-голям потенциал за печалба от някои от най-известните и престижни позиции в света. Това показва проучване на специализираното издание за технологии "TechGuided". Според анализа, 70% от геймърите печелят повече от президентите на страните, в които живеят. Изданието сравни данните на най-добрите 500 играчи в света със заплатите на държавните глави.

Геймърът „Ana“ от Австралия е 19-годишен професионален състезател на "Dota 2". Годишните му доходи възлизат на над 2 млн. долара или седем пъти повече от това, което получава Скор Морисън, министър-председател на Австралия, за една година.

„Somnus M“ от Китай, също играе "Dota 2". Той си докарва 1 млн. долара, докато президентът на страната Си Цзинпин получава едва 22 хил. долара за 12 месеца. Това прави 50 пъти по-голяма печалба в полза на геймъра.

Номер 1 по приход в света е финландският играч „JerAx“. Той прави по 2,2 млн. долара годишно. Дори в САЩ, геймърът „TFue“ изкарва повече от Доналд Тръмп, сравнявайки възнагражденията им.

"Тези цифри ще накарат родителите да се замислят следващия път, когато решат да кажат на децата си, че губят времето си пред компютъра или конзолата", пише "TechGuided".

България също може да се похвали със свой представител. Иван "MinD_ContRoL" Иванов е сред най-добрите играчи в света. Той е част от отбора на "Team Liquid", който се състезава на "Dota 2". Иванов е първият български милионер от електронни спортове със спечелените над 3,5 млн. долара! Само за първата половина на 2019-та е завоювал повече от годишната заплата на президента Румен Радев - 106,5 хил. долара срещу 75,4 хил. от американската валута.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Електронни спортове